2013. október 3., csütörtök

32. rész: Drága?

Sziasztok! Mint azt már tudjátok, ebben a részben Alex barátunk új küldőt kap, meglátjuk, hogy ez milyen hatással lesz rá, ez leginkább az elkövetkezendő részekben fog kiderülni. Bár szerintem ami igazán érdekes, hogy Emma hogyan fog vélekedni erről az egészről, és mi is kerekedik végül hosszas félreértések után. Idővel kiderül! *Bia*

Alex szemszöge:

- Micsoda? - ráncoltam a homlokom, mivel nem teljesen értettem.
- Ruhák, cipők, haj, és ez - vette le rólam a szemüvegemet Peti, és egy laza mozdulattal eltörte.
- Meghibbantál? - téptem ki a kezéből a két darabban lévő szemüveget. - Ez egy harmincezer forintos szemüveg... volt!
- Ne drámázz, úgy tudom, hogy mínusz feles a szemed! És van kontaktlencséd, vagy nincs? - fogott meg.
- De, de nincs itt. És nem szeretem.
- Hát, akkor most megszereted. Emmáért - biztatott Flóra.
- Jó, de ruha? És cipő? És haj!? - visítottam, mint egy kétéves. Mit akarnak a hajammal?
- Alex, már ne is haragudj, de a kinézeted... - kereste a nem túl bántó, de őszinte szavakat Peti. - Hát... tudod... szóval nem túl előnyös.
- De minek nekem új külső? Ez vagyok én - mutattam végig magamon.
- Alex - sóhajtott fel Flóra. - A cuccokat te fogod megvenni, és te fogod hordani is. Az is te leszel!
- Nem is tudom...
- Neked nem is kell tudnod! Mi tudjuk, és ez a lényeg! - állt fel Peti. - Indulunk, gyere! Ott a C&A.
- Az csajos bolt - ellenkeztem.
- Te észlény, van férfi részleg - forgatta a szemét a troll.
- Ha ti mondjátok - indultam meg az üzlet felé.
Bent emberek szállingóztak, de nem voltak olyan sokan, csütörtök lévén. Én zavartan kavarogtam a sorok között, miközben Flóra összeválogatott nekem pár dolgot. Ezt azzal magyarázta, hogy folyton együtt jár az apjával vásárolni. Beküldött a próbafülkébe, aztán Peti is kiválasztott nekem pár darabot, amit szintén fel kellett próbálnom. Izgatottan álltak a fülke előtt, amíg én sorra próbáltam a ruhákat. Pont úgy éreztem magam, mint egy lány. Már csak a tanga meg a smink hiányzott.
- Ez borzalmasan áll rajtad - szörnyedt el Peti, mikor eléjük léptem egy Hawaii stílusú felsőben és hozzá illő gatyában. Én is egyet értettem vele, alig akartam felpróbálni, de Flóra ragaszkodott hozzá.
- Jó, ez így együtt tényleg elég béna. Akkor legyen csak az egyik. Legyen a gatya - mutatott rá.
Flóra beszédstílusát, meg úgy egyáltalán a tényt, hogy beszélt, alig bírtam megemészteni.
- Rendben - slattyogtam vissza a függöny mögé. - De ezt akkor sem veszem fel - kiáltottam ki.
- Melyiket? - kérdezték egyszerre.
- Ezt a borzadályt! Fekete bőrdzseki? Soha!
- Az tudod milyen menő? - döbbent le Flóra az ódzkodásomon. - Ha meglátok ilyet egy srácon, nálam már nyert ügye van.
- Add csak ide! - lépett be mellém a fülkébe Peti erre a kijelentésre. Felvette és megnézte magát az apró tükörben. - Alexnek igaza van, ez tényleg förtelmes.
- Na, inkább mutasd meg! - húzta el a függönyt Flóra. - Nem is olyan szörnyű, túloztok!
- Akkor sem kell, ilyennel nem megyek iskolába! - vakartam le Petiről.
- Na jó, nincs ízlésetek! Nem bánom, nem kell a kabát - adta meg magát, és visszaült a helyére, ahogy Peti is.
Felpróbáltam még pár fölsőt, aztán néhány szatyorral továbbálltunk.
- Leárazás a New Yorker-ben! - csillant fel Flóra szeme.
- Én már ellenkezni sem merek - indultam befelé. - De nem hoztam túl sok pénzt.
- Emiatt ne aggódj - veregette meg a vállam Peti.
- Nem engedem, hogy kifizesd! - állítottam le azonnal.
- Majd visszaadod, nyugi! - legyintett. Az udvarias felem ellenkezni akart, de aztán eszembe jutottak Emma szavai: Alex, néha egy kicsit pofátlannak kell lenni ahhoz, hogy elérd a céljaidat! Mert bár ez igazából nem is az én célom volt, hanem Petié és Flóráé, minél tovább lógott a kezemben a C&A-s zacskó, annál jobban tetszettek a benne lévő ruhák. Amúgy másnap már vissza is adtam mindent, az utolsó centig.
- Rendben - egyeztem bele.
A New Yorker Flórának tetszett a legjobban, úgyhogy amíg én egy gatyát, addig ő négy pólót vett magának. Nők...
- Láttad Oli új pulcsiját? Azt a zöldet! Egy 11/b-s fiúnak is hasonló van, sőt, az egyik elballagott végzősön is láttam már. Pull&Bear! - mutatott az üzlet feliratára. Igazából már nekem is feltűnt, hogy páran igazán rajnak érzik magukat, ha ezt a márkát viselhetik, de ami azt illeti, nem valami olcsó hely. Bementünk, vettünk két pulcsit, egy gatyát és három pólót. Alig mertem ránézni a végösszegre.
- Úristen, ilyen csuka kell neked! - bökött egy kirakatban lévő DC-s cipőre Peti. Nagy, bumszli, fekete és az oldalán ott díszelgett a zöld jel. Normál esetben Peti képébe röhögtem volna, de két Pull&Bear pulcsi után egész stílusosnak találtam a cipőt. A boltban kiválasztottam a nekem való méretet és felpróbáltam.
- Fantasztikusan áll! - lökött a tükör elé Flóra.
- Hm... valóban nem rossz - szuggeráltam a cipőm tükörképét.
- Nem rossz? Ez valami oltári! - guggolt le a lábamhoz Peti.
- Drága? - tudakoltam.
- Nem - felelte talán kicsit túl hirtelen. A pénztárnál rápillantottam az árcédulára... Igen, Peti valóban igazi barát.
- Garage Store! - tuszkolt be a következő üzletbe. Mire észbe kaptam, már alig fértek el a kezemben a méretes szatyrok, úgy, hogy a két kísérőmnél ugyanannyi volt.
- Éhen halok - nyüszített Flóra.
- Burger King? - biccentett a kajáldák felé Peti.
- Én inkább ennék a mekiben - vont vállat a lány.
- KFC - mosolyodtam el.
- Na jó, negyed óra múlva ennél az asztalnál - pakolta le a cuccait Flóra, mi meg követtük a példát.
- Mi van ha valaki elviszi? - néztem riadtan a zacskókra. Nem két fillér volt.
- Szerinted miért mondtam, hogy ide jöjjünk, ember? - fordult körbe Peti, és mikor megtalálta amit keresett, elkiáltotta magát. - Fater!
Egy pocakos biztonsági őr lépett hozzánk, egyenruhát viselt és szélesen mosolygott.
- Apu, bemutatom Flórát és Alexet, az osztálytársaimat. Ő itt az apám - mutatott be minket egymásnak. Mindketten kezet fogtunk a barátságos tekintetű úrral. - Ha szépen megkérlek, vigyázol a szatyrokra?
- Természetesen! - állt meg olyan "őrösen" a kiszemelt asztalunk mellett, mi meg szétszéledtünk a különböző gyorséttermekhhez.
Elsétálva az általam választotthoz, megpillantottam egy lányt. Néhány pillanatig csak homlok ráncolva bámultam rá, majd miután oldalról is jobban megnézhettem, rájöttem, hogy nem Emma az. Viszont a hasonlóság meglehetősen ördöginek bizonyult, csak akkor győződtem meg végleg, mikor a lány meggyújtott egy cigarettát és megcsókolt egy srácot, aki történetesen cseppet sem hasonlított Márkra. De ennek ellenére eszembe juttatta, hogy annak, amit éppen véghezviszek komoly célja volt.
A McDonald's felé terelődött a tekintete, ahol megpillantottam Flórát, amint éppen rendelt. Kedvesen rámosolygott az eladóhölgyre, és a megpakolt tálcájával igyekezett senkinek sem nekimenni.
Peti eközben a Burger King-ben igyekezett dönteni, a bőség zavara gondot okozott számára. Akkora távolságból nem hallhattam, hogy mit mond, viszont az eladólány megállás nélkül nevetett, tehát konstatáltam, hogy a srác éppen elemében volt. Viszont jó érzéssel töltött el, hogy ők csak azért güriztek egész délután, hogy én valamiféle sikert érjek el Emmánál, ha már erre egyedül nem voltam képes. Bár egy dologban mindenképpen biztos voltam: abból a csókból lehetett volna valami.
Tíz perc múlva már mind falatoztunk, mivel nem voltak nagy sorok. Megköszöntük Peti apjának, akinek időközben a neve is kiderült, Tamás.
Megvacsoráztunk (már hat óra volt) és úgy döntöttünk, hogy ideje lenne indulni. Illetve én úgy döntöttem, mivel reméltem, hogy a hajamról megfeledkeznek.
- Hohó! Mi lesz ezzel a szénakazallal, amit tévesen hajnak mersz nevezni? - gúnyolt Peti, azzal berángatott valami hajszalonba. És akkor éreztem úgy, hogy már csak egy hajszál hiányzik a teljes nővé alakulásomhoz. Leültettek egy székbe, és Flóra kérésére elfordítottak a tükörtől, mint valami elcsépelt átalakító show-ban. Az első tincs földre huppanása után pedig úgy éreztem, hogy a barátságtalan hölgy éppen azt a bizonyos egy hajszálat csippentette le a hajamból.
Majdnem másfél óráig nyúzta a hajamat a fodrász, miközben Flóra és Peti egy padon ülve unatkoztak.
- Kész! - jelentette be diadalmasan.
- Elképesztő! - pillantott meg a srác.
- Csodálatos! - állapította meg Flóra.
A nő a tükör felé fordított, nekem pedig leesett az állam.

17 megjegyzés:

  1. Őszintén megmondva nekem ez az átalakítósdi kicsit fura. Ahogy leírtad, hogy mennyi mindent vásároltak, Alexnek honnan volt rá otthon is pénze? Mert ezek olyan márkás dolgok, amik azért elég sokba kerül, nekik a megélhetésük meg annyi, amennyit küldenek nekik. Nekem erről Bájos törtető jutott eszembe, abban volt srácátalakítás. A részt nagyon jól megírtad, fogalmazásmódod tetszik, és biztos az átalakítás fontos szerepet fog betölteni a továbbiakban, csak ez nekem őszintén megmondva nem tetszett. Ettől a blogodat még nagyon jónak tartom, és továbbra is olvasni fogom. Remélem nem bántottalak meg.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egyáltalán nem bántottál meg :)
      Igazság szerint megértem, hogy furcsálltad, de a részek során ki fog derülni, hogy az Alex nagynénje által küldött pénz egyáltalán nem kevés, sőt, egy idő után már odajutunk, hogy Márk szüleinek bevételével is felveszi a versenyt ez az összeg. Sosem említettem, hogy ők olyan nagyon szegények lennének, csak arról van szó, hogy számukra nem a fényűzés a legfontosabb, hanem például Margó gyógyszerei (idős már), anyukája orvosa, na meg az iskola. Jut pénz mindenre normálisan, csak ugye az orvosi egyetem, ahova Alex kerülni szeretne (ami még nagy szerepet fog játszani) egy elérhetetlen cél, ami azért tényleg horrorisztikus árú, plusz a kiköltözés, lakás, hasonlók. Remélem így már érthető :)
      Azért örülök, hogy ennek ellenére tetszett a rész!

      Törlés
  2. vííííí kedvenc részem :D nagyon kiwi vok mit fog szólni Emma

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem értem, hogy miért. Ms. WestEnd :)
      Holnap kiderül!!

      Törlés
  3. Hitler XD uuuuuu jeeee ..Orulok ,hogy fel tudtam viditani a delutanodat. Igazabol te mindig azt teszed az enyeimmel, mikor raksz fel reszt. Ugy imadlak >D Este alig birtam aludni , iskolarol nm is beszelve, de meg akkor is ölt a kivancsisag, hogy mit csinalnak szegeny Alexel mikor a fogamat tomtek...... Nagyon de nagyon jo reszt hoztal megint ossze=D .Alig varoma mar holnapot mert raksz fel uj reszXDXDXDXD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. És lám, ismét megtörtént a csoda, repesek az örömtől az ilyen kommentek olvasása közben!
      Számomra fantasztikus, hogy ennyire el tudlak varázsolni egy-egy résszel, és ismét csak megköszönni tudom a szavaidat!
      Nekem holnap nincsen suli (tanári továbbképzés), viszont el leszek foglalva, de igyekszem feltenni délután.
      Puszi <333

      Törlés
  4. http://8tr.s3.amazonaws.com/i/000/442/738/132-4267.jpg Ugye így fog majd kinézni hajvágás utáááán?? Jajj és a srác a fejezetben Logan Lermaaaaaan uuuu Imádom! már alig várom az új fejezetet!
    A kedvenc részem az volt amikor Flóra mondta hogy bejönnek neki azok a fiúk akiken bőrdzseki van és erre Peti rávágta hogy Add csak ide!
    Na nekem olyan szinten végem volt hogy alig bírtam magam összekaparni a földről! Rettenetesen röhögtem:) És imáááádtam a fejezetet Gratulálok:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazság szerint a kép már a hajvágás után készült, viszont ezek szerint nem voltam elég egyértelmű. Amúgy pedig igen, Logan Lerman az "új Alex" megformálója, én is nagyon szeretem! És nagyon örülök neki, hogy ennyire tetszett a rész, annak pedig külön, hogy ennyire megnevettettelek! :))
      Mindent köszönök! <3

      Törlés
  5. Nagyon jó rész lett, Alex is nagyon jól néz ki. <3
    Már nagyon várom a következő részt, hogy Emma mit fog ehhez az egészhez szólni.
    Gratulálok, csak így tovább :)
    STBesty :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm, egy a ízlésünk, szóval gondoltam, hogy neked tetszeni fog Alex :)
      Kiderül, meglátod!
      Puszi <3

      Törlés
  6. Kedves Bia!
    Ez az átalakítás nagyon tetszett, nagyon kedves volt Petitől, és Flórától! Érdeklődve várom a folytatást, hogy mit fog szólni Emma, úgyhogy várom a kövit!
    With love,
    Jesy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jesy!
      Örülök, hogy elnyerte a tetszésedet ez az átalakítás! Peti és Flóra később még fontos szerepet játszanak a pár kapcsolatának alakulásában. Holnap igyekszem vele, de nem ígérek semmit. Viszont mindenképp hozom! :)
      Puszi,
      Bia

      Törlés
  7. Szia!
    Igazság szerint nekem is a Bájos törtető jutott róla eszembe.
    És nekem igazából a régi Alex jobban bejött, de végül is..
    Másrészt, pedig még sok minden kijöhet belőle.:)
    Nagyon nagyon várom a következő részt!!
    /Lucinda/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Érdekes, hogy ezt mondjátok, nem az a film ihlette ezt az egészet, végül is ott a lány alakítja át a fiút...
      Hát, azért ebből még fog kerekedni néhány érdekes dolog :)
      Puszi <3

      Törlés
  8. Drága Bia!
    Sajnos tegnap nem tudtam jönni és olvasni, de ma itt vagyok. Bepótoltam! Nekem tetszett ez a rész, nem volt annyira izgalmas, és kicsit megsirattam a régi Alexet de ki tudja, talán az új Alex még vonzóbb lesz.
    Nekem nem juttatta eszembe a Bájos törtetőt, sem azt hogy kevés a pénzük. Én mindig is úgy gondoltam hogy sok pénzük van Alexéknek. :D
    Várom a következő fejezetet, na meg azt hogy a többiek mit szólnak majd az új külsőhöz.
    xx:Tam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Tammy!
      Pozitívumként tudom be, hogy azért nem mindenkinek a film meg a pénz jutott eszébe a részből, ennek örülök!
      Már fel is tettem a részt, kiderül benne, hogy ki milyen formán reagál erre az egészre.
      Puszi,
      Bia

      Törlés