2013. október 2., szerda

31. rész: Micsoda!?

Sziasztok! Ígértem, hogy ezt a részt valamivel korábban hozom, ehhez hozzájárult, hogy ma nem volt túl sok órám, szóval itt is van. Annyit fűznél csak hozzá, hogy mint azt a cím is mutatja, ez egy olyan "micsoda?" részre sikeredett, néhány dolog kiderül, nem közvetlenül Alex és Emma kapcsolatáról, de egyébként szóba kerül az a bizonyos előző péntek, Olivér, Brigi... Szerinte, néhány dologra már esetleg magatoktól is rájöttetek, de meglátjuk.
Jó olvasást hozzá, remélem elnyeri a tetszésetek ez a rész! *Bia*

Alex szemszöge:

- Elegem van! Elegem van Emmából, amiért ennyire szeretem, elegem van Márkból, amiért ennyire utálom! Elegem van anyuból meg a húgomból, akik nem képesek befogni a szájukat! Elegem van Emilyből, Margóból, Olivérből, Brigiből és Jennyből, vagyis konkrétan az egész világból! - szenvedtem a srácnak a vonal túlsó végén. Petinek.
- Ember, itt csak egy dolog segíthet - közölte drámai hangsúllyal. - WestEnd, lendületben!
- Mi köze ennek a WestEnd-hez? - vontam fel a szemöldököm.
- Az téged ne érdekeljen, csak legyél ott egy óra múlva! - adta ki az utasítást. Rápillantottam az órámra, fél három volt. Magamhoz vettem egy kis pénzt, beavattam Margót, hogy hova megyek és elindultam. Mikor átmentem az úttesten, hirtelen ötletem támadt. Elővettem a telefonomat a zsebemből, és felhívtam Flórát. Az utóbbi években sokszor tettek minket párba (mert egymás mellett ülünk), ezért szükségem volt a számára.
- Zavarlak? - kezdtem köszönés nélkül.
- Nem, mondjad - válaszolta.
- Van kedved eljönni Petivel meg velem a WestEnd-be?
- Hm... - gondolkodott. - Jól hangzik! Miért megyünk?
- Azt nem tudom, Petinek van valami terve. - Itt egy kis csend következett, majd hozzátettem: - Bevallottam Emmának.
- Azonnal indulok! - csapta le a telefont izgatottan. Legalább ő örült ennek.
Felszálltam egy buszra, utána jöhetett a metró, és már ott is voltam. Megálltam a vízesés előtt, öt perccel később pedig megpillantottam Petit.
- Szia! - intett nekem már messziről.
- Elhívtam még valakit. Csak miattad - mosolyogtam rá.
- Ne már! Patrikot? - kérdezte fájdalmas arckifejezéssel. - Hozzá most nincs kedvem, csak hátráltatna minket.
- Nem - ráztam meg a fejem, majd a tolóajtó felé böktem. Flóra éppen akkor libbent be az épületbe, a tekintetével pedig minket keresett. Peti megdermedt mellettem, majd elvigyorodott és egy pillanatra rám pillantott, azt üzenve, hogy köszöni. Flóra időközben megtalált minket.
- Sziasztok! - köszönt vidáman. - Na, mi történt?
- Előbb üljünk be valahova. Kávézó? - vetettem fel.
- Indulás! - kiáltotta Peti, mire mindenki rá nézett, de őt ez nem különösebben zavarta. Ígyis-úgyis folyamatosan hülyét csinál magából.
Leültünk a kávézóban, rendeltünk forrócsokit, teát, narancslevet (egyikünk sem koffeinfüggő) és elkezdtem mesélni.
- Ahhoz, hogy megértsétek az egészet, előbb a tegnapi estéről kell beszélnem - sóhajtottam.
- Úgy tudtam, hogy Emma moziban volt - ráncolta a homlokát Flóra. Úgy néz ki, hogy ha nem az osztállyal vagyunk, megjön a hangja.
- Igen, ez így is történt. Csakhogy... - és elmeséltem mindent az előző esténkről. Utána pedig a délutánról. Kicsit furcsállták a viselkedésem, de elmagyaráztam, hogy egyszerűen bekattantam, és az agyam felmondta a szolgálatot. Túl sok információ és érzés volt egyszerre bennem ahhoz, hogy tisztán tudjak gondolkodni és cselekedni. Így hát kiakadtam, és Emma torkának estem. Nem így kellett volna történnie.
- Nem mondom, ember - veregette meg a vállam Peti -, ez elég kemény!
- Ez azt jelenti, hogy már nem is szereti Márkot? - nézett rám érdeklődve a lány.
- Persze, hogy szereti - legyintettem keserűen. - Ott aludt nála pénteken.
- Mi? Dehogy aludt ott! - ellenkezett Flóra.
- A saját szememmel láttam, ahogy elmegy - jelentettem ki határozottan.
- Azt talán láttad, hogy elmegy, de azt nem láttad, hogy hova - tette fel a mutatóujját.
- Várjatok, összezavarodtam! - állította le a beszélgetést Peti. - Akkor mégis hova ment? Hallottuk, ahogy Márk azt mondja Olinak, hogy eszméletlen volt a péntek éjjele.
- Azt mondta, hogy Emmával volt eszméletlen?  - kérdezte Flóra, aki látszólag egyre jobban élvezte, hogy mi ennyire zavarodottak vagyunk, ő viszont teljesen tisztán lát.
- Tényleg... - emlékeztem vissza. Nem mondta, hogy Emmával!
- De akkor hol volt Emma? És kivel volt Márk? És te honnan tudsz ilyenekről? - faggatta a lányt Peti.
- Öltöző - vont vállat.
- Az nekünk is sok infót szolgáltat - bólogattam. - Mit hallottál?
- Hétfőn az öltözőben Emma arról kezdett el beszélni a ribancoknak, hogy a postaládájában talált egy nyakláncot pénteken. Rögtön felhívta Márkot, hogy megköszönje, mert tudta, hogy csak tőle lehet. A fiú állítólag még célozgatott az estére, de Emma lerázta. Ezt azzal magyarázta, hogy még nem akart, és, hogy még csak négy hete járnak. Aztán összeveszett veled, mert nagyon kiakadtál valamin - nézett rám. - Azt nem mondta meg, hogy min. Aztán megpróbálta kibékíteni a szüleit, akik szintén veszekedtek, de helyette vele kezdtek el üvölteni, hogy miért szól bele a dolgaikba, és megmondták neki, hogy őket nem érdekli hova, de húzzon el otthonról, mert csak zavarja őket. Emma felhívta a közelben lakó nagymamáját és nála aludt.
Ez a pár mondat olyan volt, mint egy ébredés egy rémálomból. Nem aludt nála. Nem aludt nála! Te jó ég, nem aludt nála! Várjunk csak... akkor Márk kiről beszélt? Peti megelőzött a kérdés feltételében.
- De akkor ki volt Márkkal, ember?
- Mikor Emma elfordult, hogy felvegye a cipőjét, a Pelle tesók vigyorogva összenéztek. Emmát kivéve mindenki tudja, hogy Márk mennyivel jobban vonzódik Brigihez, mint hozzá. Ő valahogy ezt nem képes észrevenni - tárta szét a karját Flóra.
- Akkor... akkor... megcsalta!? - döbbentem le. És nem azért, mert nem néztem volna ki Márkból, egyszerűen csak nem hittem el, hogy Brigi ebbe belement. Túl nagy a lebukási esély. Vagy talán pont azért csinálták? Érdekes napok elé nézünk, ebben biztos voltam.
- Sőt, még bizonyítékom is van! - kezdte a dolgok alátámasztását a hasznos információkkal rendelkező lány. - Néha, mikor kevés tanulnivalóm van, besegítek délután a takarítónőknek a suliban, és kapok érte egy kis pénzt is. Igazából jótékonyságból csinálom, sajnálom szegény takarítókat, amiért ide süllyedtek, de egyben csodálom is őket, amiért nem az utcán koldulnak, hanem keresnek rendes munkát - magyarázta Flóra, és ha jól láttam, Petinek ez igazán tetszett. - Tehát múlt héten is segítettem nekik, csütörtökön. Emlékeztek a fizikaórára, amikor Márk felelt és Brigi a kezébe csúsztatott egy puskát? A teremben a szeméttel babráltam, mikor egy összegyűrt papírt pillantottam meg. Nagyon érdekelt, hogy mi van rajta, ezért kivettem a szemét közül és elolvastam. Brigi kézírása volt, az állt rajta, hogy neki jó a péntek, már csak Emmán múlik. És emlékeztek, Márk nem nézte meg órán! Az egész egy hatalmas becsapás! Minden!
Lesett az állam, valahogy minden összeállt, és hirtelen mindent megértettem.
- Ha Márk már behálózta Brigit, akkor csak idő kérdése, és Olivér meg Jenny is összejönnek - gondolkodott előre Peti.
- Abban nem vagyok olyan biztos - rázta a fejét Flóra. - Szerintem Oli mást szemelt ki.
- Mégis kit? Az öltözőben azt mondta, hogy Jennyt - kotortam az emlékeimben.
- Mert menő, és ezt kell mondania a haverjának. De gondolkozzatok csak el egy kicsit. Emlékeztek arra a bioszra, mikor Oli felelt és Emily segített neki, de Csányi rajtakapta? Olivér megvédte Emilyt az egyestől. És mikor a lány nekirontott, megsimította a haját. Egyértelmű jelek! - közölte.
Valahogy kezdtem azt érezni, hogy Flóra sokkal inkább jelen van órán, mint én, vagy akár Peti. Bár ehhez hozzájárul, hogy lány, olvasni tud a jelekből, amire mi hímneműek nem vagyunk képesek. Tehát annak ellenére, hogy ő nem igazán használja a beszéd funkciót órákon, azért a füle és a szeme egyértelműen nyitva van, és sikeresen el is raktározza őket későbbre.
- Ez lehetetlen, ember! - döbbent le Peti.
- De ha valóban így van, akkor csak gratulálni tudok nekik. Emily teljesen bele van esve Olivérbe - forgattam a szemem. Két lesajnáló tekintettel találtam szemben magam.
- Ezt ugye nem mondtad komolyan? - vonta fel a szemöldökét Flóra.
- Te tényleg nem vetted észre, ember? - csodálkozott Peti. Mit? Mit kellett volna észrevennem?
- Hagyd már az emberezést! - parancsoltam rá, mert már nagyon zavart. Így egy órára képes volt visszafogni magát.
- Te jó ég! - fogta a fejét a lány. - Kit bámul Emily minden órán? Kit istenít, kit csodál? Kit figyel csillogó szemekkel amikor felel? Ki miatt sírja magát álomba? Alex, térj már észhez!
- Nem értem, ezekre nem Oli a válasz?
- Úristen! Alex, Emily téged szeret! - lökte meg a vállam Peti.
- Micsoda!? - röhögtem ki őket. Ez teljességgel lehetetlen!
- Úgy van! - helyeselt Flóra. - Teljesen ki volt akadva, mikor nem mentél el a versenyére! Megpukkad a féltékenységtől, amiért minden délutánt Emmával töltesz! Alex, nem tudom felfogni, hogy nem vetted észre! Ezt mindenki tudja!
Túl sok volt ennyi információ tíz perc alatt! Emma a nagyijánál volt, Márk Brigivel, Olinak Emily tetszik, aki engem szeret! Mi van?
- Én erre nem tudok mit mondani! Hagynom kell ülepedni! Inkább azt mondd meg - fordultam Petihez -, hogy miért vagyunk itt!
- Itt vannak a legjobb boltok. Neked most arra van szükséged. Boltokra - mondta rejtélyesen.
- Minek nekem bolt? - fintorogtam. - Elég cuccom van.
- Arra gondolsz amire én? - értette meg Flóra a tervét.
- Azt hiszem igen - mosolyodott el a fiú, majd rám meredt. - Átalakítunk!

22 megjegyzés:

  1. Jó lett! Mikor elolvastam én is azt mondtam "micsoda?". De nagyon jó rész lett és várom a következőt. :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon köszönöm!
      Akkor sikeresen elértem a szándékom :)
      Holnap érkezik!

      Törlés
  2. Kedves Bia!
    Hűha. Ez aztán egy igazi izgalmas fejezet. Végre valaki kibogozta a szálakat, és rájöttek hogy ugyan ki kivel kavar, és kinek ki tetszik. Bár azt sejtettem hogy Em szerelmes Alexbe, lány létemre én is olvasni tudok a jelekből. :D
    Alexet átalakítani? Én annyira megszerettem így, mmint egyébként amúgy is jóképű cuki srácként gondolok rá. Remélem hogy az új külső, nem fog új belsőt is hozni. :)
    Alig várom a következő részt!!
    xx:Tam

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Tammy!
      Örülök, hogy tetszett. Úgy éreztem itt az ideje legördíteni a titkokról a követ, az pedig külön jó érzés, hogy rájöttél, mivel igyekeztem erre apró utalásokat tenni, ezek szerint sikeresen! :)
      Na, majd meglátod, kiderül, hogy pontosan mi is lesz a dolgok menete az ominózus átalakítás után!
      Puszi <3

      Törlés
  3. hathogyazaaaaa......A tegnap nagyban irom a komit mar az enteren volt a kezem mikor anyam bejon es kijelenti , hogy pocsekul nez ki a szobam... kimegy... lenyomom az entert megnezem elkuldte e es??? man megeloztek........Na mindegy ugy de ugy vartam mar ezt halistennek felraktad mert mar elvonasi tuneteim voltak. Kikell ,hogy jelentsem imadom a blogodat es teged is mert minden nap raksz fel uj reszt.Nagyon varom mar a kovit<3<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Be kell vallanom, hogy a te komid dobta fel a napomat. És nem viccelek! Elolvasva a sorokat hatalmas vigyor ült ki a képemre, és mivel éppen a történelem tanulása előtt voltam, magolás közben már Hitler sem tűnt olyan gonosznak, mint amilyen eredetileg volt. Úgyhogy ezt nagyon köszönöm neked, ahogy a kedves szavakat is, nagyon aranyos vagy! <33

      Törlés
  4. xDD A vége..Elképzeltem azt a drámai fejet amit Peti vághatott..Nagyon jó rész lett, sok meglepetéssel! =)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igyekeztem vadonatúj információkkal teletömni a részt, a visszajelzések alapján sikerült.
      Köszönöm! :D

      Törlés
  5. wooooooooooooooooooooooooooooow.. asszem a kövi 3 (?) rész lesz a kedvencem, amit a west endben töltenek :DDDD SHOPPÍÍÍÍÍÍÍNG

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Csak egy részes lesz az átalakítás, összekeverted a szezont a fazonnal :) Protekciós lévén nem is csodálom... amennyit én magyarázni tudok :D
      SHOPPING viszont mindenképpen lesz, nem marad el, ezt megígérhetem!

      Törlés
  6. Annyira jó rész volt ez. Mindig váratlan fordulatok történnek, nagyon várom a folytatást :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nagyon boldog vagyok, hogy így tetszett mindenkinek! Megpróbálom holnap is ilyen korán hozni, nem ígérem, hogy sikerül, de igyekezni fogok! :)

      Törlés
  7. Alig várom az "átalakítást"!!!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Na, ennek igazán örülök! Sietek vele holnap! :D

      Törlés
  8. Király rész, már nagyon várom a vásárlást, és az átalakítást! Nem is sejtettem pár dolgot, amik ebben a részben derültek ki! :)
    STBetsy <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, holnap érkezik, megpróbálok sietni vele!
      Na, ennek örülök! :)
      Puszi <3

      Törlés
  9. Hihetetlen vagy Bia!!:D:D
    Olyan eszméletlenül jól írsz!!! :D
    Úgy olvasom mint egy könyvet. :D
    Bár én jobban örülnék, ha nem változtatnák át, mert úgy jó ahogy van. :D
    Úgy várom már a következőt!!! :D Jó hosszú legyen! ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Á, nagyon édesek vagytok!
      Köszönöm, köszönöm, köszönöm!
      Ne aggódj, jó lesz a változás ;)
      Puszi <3

      Törlés
  10. Kedves Bia!
    Hú, nagyon jó rész lett, sok dolog kiderült, ami sokkolt! Várom a folytatást, kíváncsi vagyok, milyen lesz Alex átváltoztatva! :)
    With love,
    Jesy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jesy!
      Örömmel tölt el, hogy elnyerte a tetszésedet!
      Kiderül, minden kiderül! :)
      Puszi <3

      Törlés
  11. Imádtam, imádtam, imádtam!!! Az érzelmi szálak kezdtek kibontakozni, de most újra kavarodott az egész! Hatalmas gratuláció ezért tőlem, nem egyenes az út a vége felé! ^^ <3
    És igen az átváltoztatás, erre vártam!
    Szóval egy mondatban: Legjobb rész! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem is tudod, milyen felemelő ilyeneket olvasni! Köszönöm! <33

      Törlés