2013. szeptember 21., szombat

20. rész: Tanulhatnánk nálad?

Sziasztok! Dobpergés és... huszadik rész! Éljen, éljen! Ráadásul már húszan vagyunk az oldalon is (a 19 drága feliratkozóm és jómagam), aminek nagyon örülök! És ha ez még fokozható, akkor elértük az 5000 oldalmegjelenítést! Imádlak titeket! Két puszi és egy nagy virtuális ölelés mindenkinek, aki olvassa a történetem! *Bia*

Alex szemszöge:

Hétfőn nehezen ébredtem, mivel vasárnap későig föcit tanultam. Amúgy a hétvége lassan telt el, rengeteget tanultam. A szombat délelőtti programom a következő: tíz körül összeszedem magam, felkapom a gitáromat tokostul és elzarándokolok a Fő utcába, egy párnával leülök a macskakövekre és játszom. A gitártokba általában gyűlik a pénz, ami a zsebpénzemet képezi.
Emma szombat délelőtt már otthon volt, mivel jött a bátyja. Olyankor mindig hosszú órákon keresztül beszélgetnek a lány szobájában, Ádám általában tanácsokat szokott neki adni. Elég sokat foglalkoztak a verssel is, aminek igazán örültem, legalább haladtak. Miután Ádám késő délután elment, Emma a szokásos szombat esti tevékenységével zárta napot. Nem valami nagy film őrült, de van egyetlen egy amit minden szombaton megnéz, amióta csak ismerem. Nem tudom, hogy előtte hogy volt, de a gimis szombatjait a Büszkeség és balítélet bámulásával tölti. De nem a rövid, másfél órás változat a kedvence, hanem a hosszú, öt órás amiben Colin Firth is szerepel. Este nyolckor leül a szobájában lévő tv elé és éjjel egyik fel sem kel. Néha sír, néha nevet, néha pedig homlok ráncolva bírálja a szereplőket.
Vasárnap nem mentem át hozzá, annak ellenére, hogy ezt beszéltük meg, szerintem nem igazán örült volna nekem, nem akartam zavarni, láttam, hogy nagyon benne van az egyik művében. Ráadásul pipa is voltam rá, bár a hétvégén volt időm átgondolni a dolgokat, ezért a haragom egyre csak csillapodott.
Tehát hétfőn a suli felé tartva azon gondolkoztam, hogy Spanyolország ipara kiemelkedő-e, vagy sem. Aztán rájöttem, hogy igen, mivel sok az ásványkincs. Aztán ott van az autógyártás, Seat, meg ott van az élelmiszeripar, az idegenforgalom és a vas. Kicsi volt az esély rá, hogy Keresztes ismét feleltet, de ő elég fondorlatos ahhoz, hogy megtegye, mivel azt hiszi nem számítok rá. De addig még négy órán át kellett verekednem magam, ami szintén nem volt piskóta.
A teremben már zajlott az élet, kémiaházi másolás folyt, Emily közben vadul magyarázott az anyag fontos részeiről, hátha megragad valami belőle a többieknek. Peti amint meglátott ellépett a padjától és hozzám sietett.
- Ember, ma nagyon kell fülelnünk az öltözőben - figyelmeztetett -, hátha mond valami fontosat Márk!
Benne még él a remény, bennem már nem igazán. A saját szememmel láttam, ahogy Emma összepakol, ahogy elmegy, és ahogy utána visszajön. Ez nem lehetett más.
- Rendben - bólintottam.
Mire mindenki lemásolta a leckét már becsöngettek, de még nem kémiára hanem csak angolra. Ms. Cawley a pénteki óra után ma egy kicsit belehúzott, feladatokat kellett megoldani a könyvben, amiket kő keményen leosztályozott (mindenki ötöst kapott...).
Ezután pedig jöhetett a kémia, Foszló nem kímélt minket, a kedvetlen Patrikot feleltette, Emily súgott, így hát kapott egy nagyon gyenge hármast. Utána összefoglaltunk, ami annyit jelent, hogy következő órán tézé...
Törin elvoltunk, továbbhaladtunk az anyaggal, páran firkáltak, voltak akik beszélgettek, de néhány olyan ember is akadt, aki sebesen írta ami a táblán volt, mert nem szorul Emily puskáira! Egy házi dogát is feladott Németh, tehát a két lábon járó csalás nem fog unatkozni a hétvégén, jövőhét hétfőre kellett.
Matek volt a negyedik óra, az anyag közepén tartottunk, tehát az utolsó héten számíthattunk egy kemény dogára Fodortól. Emily nehéz hetek elé néz.
Aztán pedig jöhetett a földrajz... ha Keresztes nem feleltet, azok után, hogy fél egyig tanultam, akkor nem állok jót magamért!
A tanár bejött, ledobta a cuccait és leült.
- Szalay - hívta ki Emmát. Ezt nem hiszem el! Azonban a lány nem tűnt felkészületlennek, magabiztosan kisétált a táblához és elkezdett Spanyolországról magyarázni. Mindenkinek leesett az álla, úgy látszik felfogta, hogy a tanár már nagyon régóta feleltetni akarta, csak miattam úszta meg a legutóbbi két órán is.
- És még azt is hozzá szeretném tenni, hogy...
- Köszönöm, de ennyi elég lesz - állította le a tanár, mielőtt a kisbetűs részt is elmondja. - Igazán makulátlan felelet volt, ötös. Sőt, felőlem beírhatsz egy csillagot is! - fokozta. Emma hatalmas vigyorral az arcán ült vissza a helyére, befirkantotta a jegyet és elégedetten mosolygott az óra további részében is.
- Walter, úgy tűnik Szalaynak nem volt szüksége a védelmedre - nézett rám Keresztes. Miért nem képes befogni?
- Valóban. Bár én nem őt védelmeztem az utóbbi órákon, csupán a saját jegyemet próbáltam feltornázni - védekeztem rögtön.
- Persze, ez egyértelmű - nézte a jegyeimet, de nem tűnt túl őszintének. De egy a lényeg: elhallgatott!
Földrajz után jöhetett a tesi, Petivel nagyon siettünk az öltözőbe, nehogy lemaradjunk valamiről. A két menő lassan ballagott az udvaron az öltöző felé, közvetlenül utánunk léptek be. Mi úgy tettünk, mintha csak simán öltözködnénk, ám közben hegyeztük a fülünket. Ők is megváltak az iskolai ruháiktól, lassan jöhetett a tesicucc, mi meg csak vártunk, vártunk és vártunk. Végül Olivér szólalt meg.
- Emma örült a nyakláncnak?
- Túlságosan. Ma is rajta van - válaszolta Márk.
- Az az ócskaság az? Azt hittem, hogy azt ő készítette - röhögött Oli.
- Valami parkolóban vettem pár éve, mert a nyanya nem szállt le rólam. Ez volt a legolcsóbb, hát megvettem - volt vállat a menő.
- És ezt neki is megmondtad? - emelte meg a szemöldökét a másik.
- Hülye vagy? Azt mondtam, hogy családi örökség, a nagymamámé volt! - Szemét állat...
- És milyen volt az éjszaka? - érdeklődött valamivel halkabban Oli, bár még így is mindenki kristály tisztán hallotta.
- Eszméletlen - kacsintott Márk. Peti csüggedten pillantott rám, végre a saját fülével is hallhatta, így már ő el elhitte a kiábrándító hírt.
- És akkor most mi lesz vele?
- Még nem tudom - rázta a fejét. - Emma tényleg nagyon szép meg minden, de már unom. Majd meglátjuk. Max egy hét.
Peti már épp pattant volna fel, hogy megint beolvasson Márknak, de megragadtam a karját és visszaültettem. Nem kell a balhé.
Lassan mindenki a pályára került, kezdődhetett a tesi. Futottunk vagy egy millió kört, tehát negyvenöt perc után meggyötörten álltunk sorba. A két tesitanár elégedetten nézett össze. Mi is szeretjük őket!
Gyorsan átöltöztem, a teremben pillanatok alatt összepakoltam és sietve el is akartam indulni, de a termünk ajtajában Emma elkapott.
- Alex!
- Igen? - fordultam vissza.
- Sajnálom! Nem kellett volna azt mondanom, amit mondtam! Ideges voltam és meggondolatlan! - kért bocsánatot őszintén.
- Nem haragszom - mosolyodtam el. Végleg sikerült lenyugodnom.
- És lenne egy kérésem is. Kicsit összekaptam a szüleimmel pénteken, és azt szeretnék ha minél kevesebbet lennék otthon... Tanulhatnánk nálad? - Most erre mégis mit mondhattam volna? Összeveszett a szüleivel, csak nem mondok nemet!
- Persze - egyeztem bele. - Akkor rögtön hozzánk menjünk?
- Igen, az jó lenne. Köszönöm - hálálkodott.
- Nincs mit. Gyere! - indultam el, lementünk a lépcsőn, ki a suliból. - Min vesztetek össze? - érdeklődtem, mikor elindultunk a járdán.
- Miután elmentél megpróbáltam leállítani az üvöltözésüket. Felháborodtak amiért beleszóltam - mesélte szomorúan.
- Sajnálom - mondtam őszintén.
- De legalább annyit elértem vele, hogy most már nem egymásra dühösek, hanem rám. És ha két felnőtt összefog az ember ellen, akkor nincs menekvés! - tárta szét a karját.
Hazáig csöndben sétáltunk, majd mikor elértünk a kerítéshez, Emma újra megszólalt.
- Szép a házatok - dicsérte mosolyogva a fehér hajlékot.
- Köszönöm.
Felmentünk az ajtóhoz vezető apró lépcsőn, lenyomtam a kilincset és előre engedtem Emmát.

10 megjegyzés:

  1. tényleg cíp a ház! am tök jó hogy alex így gitározik az utcán, na meg az is h kibékülteeeeek : ))))))))

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bia!
    Megleptél azzal, hogy Alex így gitározik, de ez nagyon jó ötlet volt :) Szép házuk van, bár (szintén) megleptél, hogy beleegyezett abba, hogy náluk tanuljanak. Várom a következôt.
    With love,
    Jesy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jesy!
      Hú, mennyi meglepetést okoztam neked, de jó!
      Alex karaktere valamilyen szinten kiszámítható, hiszen ő a reménytelen szerelmes srác, de vannak szituációk (és remélhetőleg még lesznek is) mikor meglep titeket!
      A következő részben rengeteg dolog kiderül, ennyit elárulok!
      Puszi,
      Bia

      Törlés
  3. Nem is gondoltam volna, hogy gitározik... De vígre kibékültek! <3 Jó rész!
    STBesty :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony gitározik ;)
      Örülök, hogy tetszett!
      Puszi <3

      Törlés