2013. szeptember 15., vasárnap

14. rész: Pelle!

Sziasztok! Ne haragudjatok, hogy csak most hozom a részt, de eddig elég sűrű volt a napom, és az estém sem lesz másképp, de most le tudtam ülni a géphez és itt van! Jó olvasást! *Bia*

Emma szemszöge:

Reggel valóban nehezen ébredtem, öt perc helyett pedig tízet kértem még. Amiből persze tizenöt lett, tehát jócskán elkéstem a suliból. Mármint órára szerencsére beértem, de fél nyolc helyett csak háromnegyed után rontottam be ziláltan a hatalmas, kétszárnyú ajtón, ugyanis rohantam. A büfénél már nem állt senki, ezért a terembe siettem, ahol mindenki lázasan leckét másolt, kivéve persze Emilyt, Alexet és Flórát. És ha jól láttam, akkor Patrikot is jobban érdekelte a Temple Run 2, mint a nyelvtan. Mikor végre nekem is jutott hely a hátsó padban (ott a legkönnyebb a pad alá rejteni a könyvet ha jön a tanár), gyorsan lemásoltam én is.
Csengetés előtt öt perccel lépett be Potássy a terembe, és rögtön hozzám sétált.
- Hogy haladsz a versekkel? - kérdezte.
- Nagyon jól, köszönöm - válaszoltam, mivel reggel a konyhaasztalnál mind a három versszakot fel tudtam mondani a szülőknek (a késéshez még ez is hozzájárult).
- Alex sokat segít? - faggatott tovább. Én óvatosan a padján ülő srácra pillantottam, és elgondolkodtam.
- Igen, azt hiszem, hogy tényleg sokat segít - idéztem fel magamban azt a sok tanácsot, amivel ellátott.
- Remélem, hogy azért nem hátráltatod a tanulásban!
- Nem hiszem - ráztam a fejem.
- Hát, neki már csak az maradt - hajtotta le a fejét a tanárnő.
- Ezt, hogy érti? - ráncoltam a homlokom.
- Nem tudom, hogy mennyit tudsz a családi helyzetéről. De talán jobb, ha erről nem kérdezed - figyelmeztetett. - Viszont annyit azért elmondanék, hogy neki nem lehet túl könnyű.
Mielőtt még reagálhattam volna becsöngettek, tehát a tanár az asztalához lépett és megkezdte a dupla nyelvtant, mindenki legnagyobb örömére...
- Ma összefoglalunk, jövő héten pedig témazáró, úgyhogy készüljetek! Tehát... - kezdett bele az anyagok újradarálásába. Az első óra nyugisan telt, még talán figyeltem is, de a második kész katasztrófa volt!
- Hé - suttogta Brigi, majd egy összehajtogatott papírfecnit csúsztatott a padomra.
"mi van alexel? antiszupcsi?" ez állt rajta. A lapocskát ráhelyeztem a füzetemre, így úgy tűnt, mintha abba írnék.
"h érted?" visszacsúsztattam.
"olyan paraszt mint a suliban?"
"normálisabb"
"tleg? úú, el se tom képzelni. nála szoktatok lenni?"
"nem, nálam"
"tleeeg? mert?"
"ezt kérte pénz helyett"
"fura... de ugye nem a szobádban tancsiztok??"
"nem, dehogy! oda még márkot se engedném be"
"akk jó. és segít?"
"aha. de azért az elején voltak nehézségek"
"pl?"
"ősök..."
"pff, azok mindig láb alatt vannak!!"
- Pelle! - kiáltotta a tanárnő, mire a tesók összerezzentek, azonban Brigi tudta, hogy ez neki szólt. - Az anyagot tetszik ilyen sebesen írni, vagy esetleg valami mást?
- Természetesen az anyagot - húzta ki magát a lány.
- Akkor ugye nem bánod, ha belenézek a füzetedbe? - tépte ki a kezéből. Tanárok és az értelmetlen költői kérdéseik... - Látom nagyon sokat írtál - mutatta körbe a füzetet, aminek a lapja teljesen üres volt, és a legutóbbi bejegyzés is februári volt. Házi a füzetbe, amit Emilyről másolt... - Emma, kérem a tiédet is - vette el, és sajnos még a papírfecni is benne volt. Végünk van!!
Potássy gyorsan átfutotta a levél sorait, majd ránk pillantott.
- Ez igazán érdekes téma, szeretnétek megosztani az osztállyal is? - Jaj ne, csak azt ne!!! - "mi van alexel?" Ez Brigitta írása, tehát máris bevések egy egyest a mondat kezdőbetűjének pontatlan írása miatt, valamint a tulajdonnév kezdőbetűjének helytelen írása miatt - lépett a naplóhoz, miközben folytatta. - "h érted?" - olvasta fel az én soromat, de a "h"-t úgy ejtette, hogy "há", nem hiszem, hogy értette a rövidítést. Ez persze sokakat megmosolyogtatott. És a magyartanár itt nem állt meg, felolvasta az egész "beszélgetést", mi meg akkorát égtünk, mint a tízéves kisgyerek, aki délután egykor ment ki a napra és nem kente be magát.
Az osztály pedig röhögött, néha húúúúú-zott, Alex meg csak ült és nézett maga elé. Márkot nem zavarta, hogy nem engedném be a szobámba, megértette, hogy az magánterület.
- Lányok, lányok, lányok... - csóválta a fejét Potássy. - Legszívesebben két egyest írnék be! Egyet a csapnivaló helyesírásotokért - azért annyira nem nagy bűn, hogy levelezés közben nem írunk nagybetűket! -, egyet pedig azért, mert leveleztetek. De hajlandó vagyok szemet hunyni az egyik felett, ha bemutatjátok a házitokat, aminek persze tökéletesnek kell lennie - nyújtotta a kezét, mi pedig engedelmesen beletettük a munkafüzeteket. Tudtuk, hogy egyforma lesz, de mi mást tehettünk volna? - Hm... kissé hasonló, nem gondoljátok? - vetett ránk gyanús pillantást.
- Együtt csináltuk - vágtuk rá egyszerre.
- Értem. Emily, mutasd a tiédet - kérte el a lánytól is, aki bár nem szívesen adta át, muszáj volt.
- Mind a három teljesen egyforma. Különös - tette le őket az asztalára. Szépen lassan begyűjtötte még Márk, Olivér, Jenny és Peti háziját is, amik mind megegyeztek. - Én úgy látom, hogy itt valamiféle csoportos másolás bontakozott ki, ezért az lenne a leghelyesebb, ha ezért az egész osztálynak beírnék egy egyest.
- Már elnézést! - pattant fel erre a kijelentésre Alex. - Nem érzem úgy, hogy nekem egyes járna, elvégre semmit nem tettem!
- Épp ez az - reagált higgadtan a tanár, miközben kinyitotta a naplót. - Nem szóltál se nekem, sem pedig egy másik pedagógusnak, hogy másolás történt, valamit nem állítottad le őket.
- Mégis mit tehettem volna? Tépjem ki a kezükből a könyvet? - tombolt az ártatlan fiú.
- Pontosan - bólintott a tanárnő.
- Ezt nem hiszem el... - fogta a fejét idegesen Alex. - Mekkora parasztok vagytok! - fordult hátra a társasághoz. És ezúttal senki, még Márk sem vitatkozott vele. Ezúttal igaza volt. És mondhatnám azt, hogy Brigit kell okolni, mert az egész levelezősdit ő kezdte, de nekem sem volt kötelező válaszolnom a kérdésére. Igazából az osztály nagy részét nem izgatta a rossz jegy, Flórát (akinek a bűnei Alexhez hasonlóak voltak, tehát semmik, de ilyenkor már nem lehet szót érteni a tanárral), Emilyt, Alexet és engem azonban igen. Ha jól tudom, akkor a srácnak immár három tárgyból kellett javítania, föciből, rajzból és nyelvtanból. Plusz még engem is korrepetálnia kellett. Nem irigyeltem.
Potássyról még annyit, hogy igazából kedvesnek tűnhet, sőt, az is, főleg mikor olyan javítási lehetőségeket ajánl, mint ugye ez a korrepetálás. De amúgy egy szívtelen dög, pont olyan mint a többi. Bár végül Briginek és nekem is csak egy egyest írt be, tartva a szavát, miszerint ha hibátlan a házi, csak egyet kapunk. Igaz, másoltuk, de hibátlan volt. Ez azért rendes volt tőle. A többi nem igazán. Az ő helyében én biztos nem adtam volna Alexnek és Flórának egyest, de ez az ő döntése volt. Ja, és Patrik sem másolt, bár neki fel sem tűnt az egyes, egész órán kockult.
Óra végén megpróbáltam Brigi helyett is elnézést kérni az osztálytól. Neki ez nem erőssége. Nem, ez így hazugság. Őt ez nem érdekli.
- Figyeljetek! - álltam ki a táblához, mikor a tanár távozott. - Ne haragudjatok! - Az osztály nagy része csak legyintett, viszont Alex...
- Tudod mit? - lépett hozzám. - Én haragszom!

12 megjegyzés:

  1. Ez kb. olyan mint nálunk :D Csak nálunk Bia van, nem Emily :) Aztán mehet a szünetekben a csoportos házmásolás. És véletlen mindenkinek ugyanaz a példa rossz xD Kicsit sem feltűnő. Az se, amikor a fiúk hátul kockultak Balla óráján. :D
    STBesty <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Bizony, bizony... de azért én nem vagyok akkora stréber (lásd röhögés angolórán :D)! Á, nem feltűnő, tényleg nem!
      Meg mikor "Eszter... tedd le a lábad" :DDD
      Puszi, köszi a komit! <3

      Törlés
  2. Nálunk is mindig mentek a másolások.
    Kíváncsi vagyok nagyon erre a beszélgetésre, ami majd Emma és Alex között fog zajlani.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj de jó h nekünk ilyen szemét tanárunk.Brigi meg elég szemét.Ez oan mint Cortez és Reni közötti beszélgetése.Hát Alex most tényleg annyira haragszik?Várom a kövit!!
      CC

      Törlés
    2. :D Azért én tudnék mondani párat...
      Brigi pedig csak Brigi :/
      Meglátod!! :))

      Törlés
  3. Biárol másolni xDDDDDD idén még nem fordult elő :D am jó nagy paraszt ez a potássy.. :/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De kb megírtam neked azt a 10 mondat nyelvtant szal...
      Naja :D

      Törlés
  4. Kedves Bia!
    Jó rész lett, bár Brigi elég unszimpatikus ember nekem :/ Kíváncsi vagyok a folytatásra,
    With love,
    Jesy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jesy!
      Az ő karaktere ilyen, ez volt a célom!
      Puszi,
      Bia

      Törlés
  5. Húú, ez ciki volt.Kíváncsi leszek a kövi részben, mit tesz majd Emma!

    VálaszTörlés