2013. szeptember 13., péntek

12. rész: Köszönöm, köszönöm, köszönöm!

Sziasztok! Itt a 12. rész, remélem elnyeri a tetszéseteket! Jó olvasást! *Bia*

Emma szemszöge:

- Öm... én... én nem... - kezdett magyarázkodni Emily, de semmi értelme nem volt. Csányi látta, amit látott.
- Csak gratulálni tudok mindkettőtöknek, Emily ezzel lehúzza az ötösét, örülhet ha megkapja a négyest év végén. Olivér, te pedig ennél rosszabbul már nem is állhatnál - nézett rá a tanár, miközben fellapozta a naplót, hogy bevésse a két egyest. És akkor következett Olivér hőstette, amivel nagyon nagyot nőtt a szememben.
- Tanárnő én kényszerítettem Emilyt - szólalt meg, mire a tanár keze megállt, és felnézett a fiúra.
- Valóban? Nekem nem úgy tűnik - pillantott a totál elképedt Emilyre.
- De, így történt! Óra előtt megfenyegettem! - erősködött a srác.
- Mégis mivel? Nagyon vigyázz, mert ki tudlak csapatni - rázta a mutatóujját.
- Semmi törvénybe ütköző, egyszerűen csak megmondtam neki, hogyha nem segít minden áron, akkor szemét dolgokat fogok terjeszteni róla - jelentette ki. Te jó ég!
- Emily? - kérdezte a lányt a tanár. Olivér hevesen bólogatott a lány felé, hogy mondjon igent.
- I... igen - bólintott. - Így történt.
- Látta ezt valaki más is? - nézett végig a termen Csányi.
- Jól elrejtőztünk - mondta Olivér.
- Gyűlölöm ezt az osztályt! Nem bánom, Emily nem kap egyest - forgatta a szemét, mire a lány annyira megkönnyebbült, hogy majd' elájult. Először azt se tudta, hogyan reagáljon, majd olyasmit tett, amire senki nem számított volna. Felpattant, odarohant Olivérhez és a nyakába ugrott! De szó szerint, nem viccelek! Szinte rávetette magát, a fiú pedig átölelte és megsimította a haját. Ha nem ismerném Olivért, azt mondanám, hogy tetszett neki Emily.
- Látom, a fenyegetés igazi lelki sérüléseket okozott. Érezni lehet a gyűlöletet... - csukta be a naplót szem forgatva a tanárnő.
- Köszönöm, köszönöm, köszönöm! - hálálkodott még mindig Emily.
Bioszóra után persze ez volt a legnagyobb sztori.
- Tényleg történt ilyen fenyegetés? - kérdezte Flóra, mivel ez olyan dolog volt, amibe neki is bele kellett szólnia.
- Dehogy! - rázta a fejét Olivér.
- Még egyszer köszönöm! - bökte meg a mellkasát Emily.
- Összeszámoltam, eddig tizenhétszer mondtad, hogy köszönöd - állította le a srác. - Mi lett volna, ha megmentelek valami húsevő növénytől?
- Ember, hisz pontosan ezt tetted! - szólt közbe Peti. A poénját taps és füttyszó díjazta.
- Ha jobban belegondolok, Csányi tényleg olyan, mint egy halálos növény - képzeltem el hosszú zöld karokkal a biológiatanárt.
- Juj, szerintetek evett már legyet? - vizslatta körbe a társaságot Brigi. - Tök szupcsi lenne egyszer látni!
- Nem tudom, de biztos boncolt már - fintorgott Patrik.
Talán tényleg erős nálunk a hierarchia, Márk és Olivér talán tényleg igazi piócák, de amit most Oli tett, az példaértékű. És ez össze is hozta az osztályt. Jenny volt az egyetlen, aki gyanúsan méregette Emilyt, mert ha jól tudom, ő pár napja kivetette a hálóját a hősre, amiből még senkinek nem sikerült kiszabadulnia. Jenny bosszús pillantásából arra következtettem, hogy nem Olivér lesz az első.
Mire észbe kaptunk már becsöngettek angolra. Egész jól telt az óra, Ms. Cawley mindenkitől kérdezett valamit, amire hosszú, egész mondatokkal kellett válaszolni. Úgy éreztük magunkat mint az óvodában, de legalább lazítottunk egy kicsit. Ami nem ártott, mivel utána egy dupla óra jött, nem is akárkivel, és nem is akármilyen órával.
- Komolyan mondjátok, hogy most lesz egy dupla spanyolunk? Eddig sose volt! - nézte elképedve Alex órarendét Peti, mikor kicsöngettek angolról.
- Szeptember óta minden szerdán volt - veregettem meg a vállát.
- Nem is! Mindig csak egy spanyolunk volt! - erősködött. Pedig nekem volt igazam.
- Biztos azért tűnt egynek, mert az egyiket mindig végiglevelezted Patrikkal - biccentettem a padján ülő, telefonját nyomkodó fiú felé.
- Ez most sem lesz másképp - közölte a kocka, fel sem nézve a zombis játékából.
María Sánchez igazán ijesztő tanár, nagyon szigorú, és nagyon nehéz dogákat gyárt, de a szeme nem túl jó. Van ugyan egy borzalmas szemüvege, de sokat nem segít. Az első padban ülőket még látja, sőt, még talán az én körvonalaimat is ki tudja venni (pedig a második sor szélén ülök), de aki az utolsó két padsorban akar valamit művelni, az előtt a tanár nem akadály.
- Buenas tardes, estudiantes! - csapta le a holmiját az asztalra, hátborzongató hangjával pedig köszönt.
- Buenas tardes, Profé Sánchez - nyögtük a már megszokott szövegünket.
- Qué tal? - morogta.
- Bien, gracias! - válaszoltuk.
- Muy bien! - erőltetett egy mosolyt az arcára a tanár, de mi teljesen megértettük a rosszkedvét. Kinek van kedve hatodik és hetedik órában egy második nyelvvel szenvedni? Ez volt a mi bajunk. Az övé: Kinek van kedve hatodik és hetedik órában egy lázadó osztállyal szenvedni? Hát igen. És a gond az, hogy a mi spanyol tudásunk nem terjed tovább ennél a betanult párbeszédnél (de az osztály nagy része még ennek a jelentését se tudja), Maríának meg ez az anyanyelve, és nem beszél se angolul, se magyarul. A német megy még nagyon neki, de ezzel mi nem vagyunk kisegítve. Tehát az órák nagyjából úgy telnek, hogy felír pár szót a táblára, mi elismételjük, ő morog, van aki leírja, van aki nem, a nő ismét morog. A gond az, hogy ő előszeretettel rászólna a rendbontókra, csakhogy nem látja őket. Akiket le tudna szidni valamiért, az az első padban ülő Alex és Flóra, viszont ők maximum halkan beszélgetnek. Néha ezt is megelégeli a tanár (vagy inkább azt, hogy nem üvöltözhet), és kiküldi őket a teremből. Előfordult már...
Egy ilyen fantasztikus dupla óra után összepakoltam és indulni készültem, de előtte még leültem a padomhoz, hogy megkeressem a lapokat amin a versek voltak. Hirtelen valaki a fülemre tett egy fejhallgatót, benne pedig éppen elindult egy szám. Akon: Sorry.

12 megjegyzés:

  1. Csak nem Márk tette a fejhallgatót a füleré? Nagyon kíváncsi vagyok, hogy fognak alalkulni a kapcsolatok. Olivértől rendes volt amit tett.

    VálaszTörlés
  2. Kedves Bia!
    Ez nagyon rendes volt Olivértől, nem gondoltam volna. Érdekes, hogy a tanár bevette, de végül is hihető (valamennyire). És hát Peti! :))
    Várom a következőt,
    With love,
    Jesy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jesy!
      Örülök, hogy megleptelek!
      Puszi,
      Bia

      Törlés
  3. Jajj de cuki volt az Olivér! :)
    De akk ki rakta a fülhallgatót Emma fülére? Márk? O.o
    STBesty <3

    VálaszTörlés
  4. Márk volt. Tuuuuuuti. Reméljük Emmát nem sokáig borítja el a rózsaszín köd :/

    VálaszTörlés
  5. Nem is vártam rosszabbat.Tök király lett!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Annyira jó ezt hallani! Örülök, hogy tetszett! Már fent is van az új rész!

      Törlés