2013. november 28., csütörtök

88. rész: Visszatértem

Sziasztok! Megint kicsit későn jöttem, szokás szerint rengeteg dolgom volt. Na, most aztán kiderül, hogy milyen lesz az a bizonyos másnap, és sajnálatos módon újra visszatérünk a suliba, a majdnem húsz részen át tartó tábor után. *Bia*

Alex szemszöge:

Van, hogy az ember olyasmit mond, amit nem gondol komolyan. De van, hogy már nem tudja visszaszívni a bántó szavakat. Hétfő reggel egyszerre voltam dühös, csalódott és boldog. Dühös Emmára, amiért azt mondta amit mondott, csalódott, amiért vége a kapcsolatunknak, és boldog, amiért kiosztják a földrajz témazárókat! Igen, hamisítatlan Alex.
- Hé, te nem eszel? - bökött a tányérom felé a villájával Dóri, mikor a konyhaasztalnál reggeliztünk, de nekem egy falat sem ment le a torkomon.
- De, persze - zökkentem vissza a valóságba, kis szédüléssel egybekötötten.
- Mi van veled, Alex? Fura vagy - méregetett Margó a mosogató felől, éppen szerette volna letudni az aznapi házimunkáit.
- Vége - tártam szét a karom, ahogy hatalmába kerített a gondolat, hogy én hülye egy hétnél tovább nem bírtam megtartani egy lányt.
- Minek is? - ráncolta a homlokát értetlenül a hölgy, és Dóri is egyre kíváncsibban figyelt.
- Emmának - feleltem felsóhajtva,
- Tessék? - kerekedett el mindkettőjük szeme, a húgom szájából kiesett a kaja, Margó meg eltört egy poharat.
- Pontosan ezért félek anyu reakciójától - fogtam a fejem kétségbeesésemben, miközben magam mögött hagyva a kíváncsi tekinteteket, kiléptem a konyhából és benyitottam őhozzá.
- Jó reggelt! - köszöntöttem vidám hangsúllyal, hátha valahogy megúszhatom.
- Jó reggelt! Indul az utolsó hét - tapsikolt örömében. - Remélem ma áthozod Emmát, hogy utoljára átvegyétek a verset, hiszen múlik a négyese.
Ez eszembe se jutott...
- Anya, Emmával vége - közöltem vele.
- Micsoda? Fiam, ne beszélj butaságokat!
Elmagyaráztam neki a helyzetet, felsorakoztattam az érveket, de nem hatottam meg.
- Még Dórinak is több sütnivalója van nálad! Ilyesmiért véget vetni egy kapcsolatnak... szánalmasak vagytok - fújtatott dühödten.
- Szia, anyu - hátráltam ki a szobájából, elgondolkodva. Talán mégis baromság volt az egész? Hm...
A kétségeim egészen addig tartottak, amíg ki nem léptem az ajtón, és meg nem pillantottam őt. Miniszoknya, kivágott felső. Azokat a ruháit vette föl, amikhez semmi közöm nem volt. Ezen felbuzdulva visszatolattam a lakásba, és a szobámban végeztem magamon egy kis visszaalakítást. Konkrétan kitéptem a szememből a kontaktlencsémet, feltoltam az orromra a pót szemüvegemet (ami a közvélemény szerint kevésbé ocsmány, mert azért ha már ennyi ideig kinéztem valahogy, nem akartam a dolgon változtatni, csak éreztetni vele, hogy nem szeretnék többé imponálni), átvettem a felsőmet és összeborzoltam a hajamat. A tükörben szemügyre vettem magam, és örömmel konstatáltam, hogy visszatért a régi Alex. Aki minden dolgozatra rendesen felkészül, nem fecsérli az idejét korrepetálásra, nem súg fizikaórán, és mindenből ötös.
- Alex! Veled meg mi történt? - szörnyedt el Dóri, mikor újra a szeme elé kerültem.
- Visszatértem - vontam vállat mosolyogva. Emma a régi életét akarta, abban azonban a régi Alex szerepelt.
Úgyhogy így indultunk Dóri sulija felé. A Benjamin Franklinbe érve rájöttem, hogy aznap minden osztály fergeteges tábori sztorijai örökké terjedő és alakuló pletykákká válnak, Emmáról és rólam pedig valószínűleg már mindenki tudott. A kétszárnyú ajtón belépve akaratlanul is a büfé felé pillantottam, és akkor eszembe ötlött, hogy miért nem valósulhat meg Emma régi-élet elmélete. Az első gond Olivér, a második pedig Márk. Olivér már nem tart igényt a menőségre, Márk pedig elüldözte maga mellől a két lányt, szóval Emma jobb híján lehet egyedül menő. Bár nem is biztos, hogy menő akar lenni, csak újra azt az őrült társaságot szeretné... azonban azt már nem kaphatja vissza!
A teremben első pillantásra csak a szokásos mozzanatokat véltem felfedezni, néhány dolog azért változott. Peti szokás szerint elnevetgélt a saját poénjain, Flóra elvolt csöndesen magába, és szerencsére egyikük sem haragudott azért a bizonyos 'emberezős hülye gyerek és a megnémult barátnője' maszlagomért. Patrik a telefonját nyomkodta, Brigi és Jenny pedig viháncoltak. Na, ez volt az átlagos, mindennapi viselkedés. Olivér ugyanis nem volt a teremben, nem másolt leckét, nem piszkálta Emilyt. Mint később kiderült, az udvaron volt a barátnőjével. Bizony, az udvaron! Az udvar a kilencedikesek helye, meg néhány tizedikes is kimerészkedik oda. Két ok van arra, ha egy felsőbb éves kiteszi oda a lábát: tesióra, évnyitó/záró. Nem tudom miért, ez amolyan ki nem mondott szabály. De ez a kettő éppen az udvaron lebzselt, mivel Emily szerint ilyen csodás júniusi időben nincs értelme a teremben kuksolni. Egészen pontosan június tizenegy volt, és valóban hét ágra sütött a nap. Aztán ott volt még Márk, aki a terem sarkában ülve zenét hallgatott, szenvedő arckifejezéssel, amit mindenki örömmel látott. Emma a helyén ülve olvasgatott valami tankönyvet, miközben vetett egy kósza pillantást a terembe érkező testemre. Igen, a dolog kósza pillantásnak indult, viszont ahogyan mindenki másnál is, ez átváltott kidülledt szemgolyókra és csodálkozó tekintetekre.
- Ember! - pattant fel ijedtében Peti, meglökve a mellette ülő kockát, aki felmordulva megemelte a tekintetét, így ő is rám csodálkozott. - Mit műveltél magaddal?
- Nézzünk szembe a tényekkel, ez vagyok én! - mutattam végig magamon. - Eddig úgy néztem ki, mint egy...
Emma feszülten várt a mondat utolsó szavát, és szerettem volna igazán frappánsan kunkorítani a helyzetet, úgyhogy így fejeztem be:
- ... vicc - vontam vállat.
- Á, végre valamiben egyetértünk! - vigyorodott el gonoszan Emma. Hűvös pillantást küldtem felé, ez valamiféle hadüzenet lehetett, tehát biztos voltam benne, hogy ez csak egy dolgot jelenthet. Háborút!
- Hé, idegenek kifelé! - lépett be a terembe Oli, megrántotta a vállát és maga mögött vezette barátnőjét. - Alex?
- Jól látod - bólogattam.
- Megőrültél? Mi ez? - nézett végig rajtam, aztán észrevette Emma öltözékét, és változtatott az álláspontján. - Úgy értem... ez... király, mármint... szuper! - mutatta fel a hüvelykujját, mialatt mindenkinek leesett a kettőnk öltözéke és viselkedése.
Az angol nyugisan telt, megnéztük valami történelmi brit film első részét, ami enyhén förtelmes volt, de legalább tanulni nem kellett.
Kémián Foszló kieresztette a csalánsejtjeit, és még utoljára megpróbált lefeleltetni valakit, mivel hivatalosan csak szerdán zárnak le. A normális tanárok ilyenkor békén hagynak, de az olyanok, mint ő megkeserítik az utolsó hetet.
Németh se kímélt törin, Brigit feleltette, de a lány összeszedte magát, és kapott egy nagyon gyenge hármast.
Matekon vettük az utolsó anyagot, ami annyit jelent, hogy szerdán fogunk témazárót írni... Addigra össze kell szednem valami náthát. Na jó, nem vagyok egy lógós, de az utolsó nap? Fodor nem komplett!
És akkor következhetett a földrajz. Annyira szerettem volna megkapni az ötöst és legalább kiszúrni Keresztessel, ha kiváló nem is lehetek. Mivel ha teljesen hibátlan a dolgozatom, akkor köteles megadni, nem tehet mást! Azonban nem voltam biztos benne, hogy annyira tökéletesen sikerült.
- Azt hiszem jobb lesz, ha mentem elregélem a jegyeket, mielőtt valaki elájul - nézett végig a síkideg osztályon. - Baross Márk: hármas - kémlelte a naplót. Márknak elkerekedett a szeme, felugrott, ezzel hátralökve a székét, és (nem viccelek) elkezdett táncolni! Össze-vissza kapkodta a kezét meg a lábát, 'ez az' és 'éljen' felkiáltásokkal díjazta a jegyét, miközben nekünk leesett az állunk. Igen, számára ez a jó jegy... - Deák Olivér: négyes - folytatta Keresztes, ügyet sem vetve Márkra. Olivér egy megkönnyebbülést jelző sóhaj hallatása után köszönömökben tört ki, amik a barátnőjének szóltak, akit ezek után össze-vissza puszilgatott. - Azt hittem, hogy ez csak valami pletyka, ráadásul a rosszabb fajtából - utalt felvont szemöldökkel a kapcsolatukra. Ő imádja Emilyt, Olivért viszont gyűlöli... Van ilyen. Én nem sajnáltam. - Faragó Flóra: ötös, Magvas Emily: ötös, Márton Péter: négyes, Ötvös Patrik: hármas, Pelle Brigitta: kettes, Pelle Jennifer: hármas, Szalay Emma: ötös - hadarta el egy szuszra. Megfagyott bennem a vér, és még én is meglepődtem, mennyire izgulok, mikor az esély az ötösre igen csekély. - Walter... - sóhajtotta fejcsóválva.

24 megjegyzés:

  1. Mi az élet fog történni??? Ez nem igaz h pont itt hagytas abba!!!:)
    CC

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt tőlem már megszokhattátok, minden kiderül a következő részből! :)
      Puszillak!

      Törlés
  2. Na ez is szépen kezdődik........ Kiváncsi vagyok mi lesz belőle.
    Puszi :D

    Ui: Ezt megnéznéd nekem? Előre is köszi :) http://sparksflydesign.blogspot.hu/2013/11/irodalom-beadando.html

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azt hiszem tényleg ez a legjobb szó rá. Szép... :D
      Puszillak!

      Ui.: Elolvastam, kommenteltem is, jó volt olvasni, szívesen!

      Törlés
  3. naaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!! neeeeeeee maaaaaaaaaaaaar!!!!!!!!!!
    Vegulis van egy olyan tanac amit jo megfogadni : SOHA NE JARJ OSZTALYTARAL!
    Hmmmm lehet igaz .....vegul osszejottok folyton eggyutt vagytok egy ido utan megunjatok egymast,es alig varjatok ,hogy ne keljen eggyut legyetek!
    Es ha szakitotok is akkori csesztetek ,mert biztos,hogy nem lesztek mar puszipajtarsok......
    Namindegy! Nagyon jo resz lett csaaak Alex es Emma....
    Siess a kovivel!
    Puszi

    ui: Minde rosszban van valami jo..Alex vegre singli ! xD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Van erre egy érdekes történetem.
      Van egy srác, akit nem neveznék nevén, legyen mondjuk Sanyi. Én vele úgymond 'együtt voltam', ez amolyan diákszerelem féleség volt. Utána a dolog szétesett, és több hónapig a kapcsolatunk enyhén borzalmas és kínos volt. Viszont büszkén mondhatom, hogy most szinte a legjobb fiúhaverom, ma is megöleltem... xD jó, mondjuk az vicc volt.
      Van egy másik fiú, őt már egyszer a díjaknál említettem, szóval ő marad Béla. Ő volt úgymond a másik barátom - nyugi, ennél több nem volt :D, de nem kell ribancnak nézni -, vele pedig azóta nem tudtunk túljutni egymás cseszegetésén a 'szakítás' óta. Elképesztő, hogy mennyire emberfüggő ez a dolog.
      Köszönöm, puszillak! :)

      Ui.: Éljen a pozitív gondolkodás!

      Törlés
    2. AAAA ...........Hat furcsa diakszerelmeid voltak! :D
      De tiszta szerencse ,hogy en kimaradok az ilyesmikbol....Igen nem volt meg baratom! Ez van! Nem azert mert nem probalkoztak csak altalaba lepattintottam,vagy megmondtam ,hogy nem az eseteim( az en orok szerelmem Colin Morgan <3)

      ui: Csakiiiiiis!

      Törlés
    3. Igen, én is így gondolom, szerencsére kinőttem belőlük :)
      Ugyan, ami késik nem múlik, az, hogy nem ugrottál rá minden veled szembejövő srácra tízéves korodtól kezdve, nem jelenti azt, hogy sosem lesz barátod :). Lesz, én ebben biztos vagyok!
      Neeeeeeeeeee hát az én édes Merlinemet nem veheted el tőlem! :D
      Puszillak!

      Törlés
    4. URISTEN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Merlin fan vagy???? TE JO EG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ELSOSZAMUUUUU RAJONGOJA VAGYOK.......meg Mordrednek,es Arthurnak <3
      Imadom oket!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Merlin a ferjem !!! A gyerekeim apja!!!....xD Azert nem lessz baratom ,mert ot varom!!! <3
      Am jo Merlin fannal talalkozni! :D

      Törlés
    5. Mordred elmehet melegebb égtájakra, Morgana mehet vele, de a többi mind jöhet! Én is imádom, csak már láttam az utolsó részt is nemrég adták a tévében... nem mondok semmit, ha te még nem! :)
      Egyszerűen imádom Merlint, Arthurt... tényleg tök jó látni egy másik ilyen őrültet, mint én meg a nagyim! :D

      Törlés
    6. jeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!
      Mordred ooooo olyan jol nez kiii! milyen jo lehet beleturni a hajaba? (de beteg vagyok ! xD) Am Morgana is izeeeeeeeee............ Nyugodtan mondcsak, ugyis lattam ketszer is mind az 5 evadot :D
      Nem vagyunk orultek ..........csak fanatikusak !!!!
      A nagyid is nezi? Akkor neki is jo izlese van!!

      Törlés
    7. Hú hát én Mordredet nem csípem... kicsit sunyi.
      Nekem egyedül a vége nem tetszett, a többit imádtam. Mármint... most miért kellett kinyírni drága Arthurt?
      Nagymamámat egy fiatalabb nőnek kell elképzelni, olyan sorozat fan, mint amilyen én vagyok :)

      Törlés
    8. Nekem sem tetszett a vege :(
      Deeeeeeeee legalabb tudjuk ,hogy Merli meg mindig koztunk van!!!! xD
      Arthuuur! Nekem fajt a szivem mikor Ginivert meglattam!
      Am de ha Merlinnel nem is talalkozunk......... Colin Morgannal meg lehet :D
      Nagyid szuper! Az en nagyim inkabb ezeket a a szappanoperakat szereti .

      Törlés
    9. Igen, itt van és elvan :D
      Én szerettem az ő kapcsolatukat, azt hiszem...
      Ú, hát ő szerintem felvágná az ereit, ha szappanoperát kéne néznie... na de az édes drága jó szerencsére messze élő nagyapám meg az éjjel-nappal budapest... pff!
      Puszillak!

      Törlés
    10. Ejjel -nappal budapest ? UUUU az olyan joooo!!!!!!!!!!1 Persze csak az izlesficamosoknak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Nem iogazan jossz ki a nagyapaddal....Sajnalom! Nekem az egyik meghalt , alkoholista lett mar 40 evesen!
      Nem szegyenlem , inkabb sajnalom! De a masik nagypapammal nagyon jol kijovok! Imadom az oreget mar 73 eves :)
      Am mondjuk az en nagyiim se koserek..az egyik tv fuggo , a maik meg facebook fuggo! Egyik jobb mint a masik! xD
      Most eluntattalak a csaladommal , de mindegy ...sorry!
      Merlin : allergias a paradicsomra , januar 1 -en szuletett, a film szereplese alatt lekellet foggyon, nemsokara tolti a 28 -at, negyon jo tanulo volt, 30-31 -es a nadragmerete ( ezt onnan tudom ,hogy tesomnak is annyi) xD

      Törlés
    11. Egyik nagypapám nekem meghalt egy éve, őt én is nagyon szerettem, a másik egy alkoholista pszichopata, úgy tűnik ezek a nagyapám már csak ilyenek tudnak lenni...
      Hú, mennyi mindent tudsz Merlinről.
      Jesszus, már mennyit beszéltünk... így aztán jó sok lett a komi :)

      Törlés
  4. Na Alex visszatért. :)
    Háború! Erre kíváncsi leszek.
    Remélem, hogy Alex ötöst kap. Azt gondolom, hogy így lesz, de az a sóhaj ami a tanár száját elhagyta...
    Ne mindegy.
    Bogi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kérdés, hogy mennyi időre... A háború pedig szépen lassan elérkezik az első összecsapáshoz. Vagy mégsem? :) Igyekszem jól összekavarni titeket...
      Minden kiderül a következő részből! :D
      Puszillak!

      Törlés
  5. 88.RÉSZ!!
    De furcsa így látni! Érdekes rész lett! :D Nagyon tetszett!
    Kíváncsi vagyok, hogy mi fog ebből kisülni..
    Olyan furcsa így végiggondolni,hogy elsőnek nem szerettem az új Alexet, és most valahogy olyan más..mégsem olyan mintha a régi Alexet kapnánk vissza.
    Azért örülök, hogy azt a kis képet meghagytad nekünk az oldalsávban a régi Alexünkről, hogy mindig tudjuk, honnan indult a történet.
    /Lucinda/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azért teljesen ő sem alakult vissza, én látni fogod, hogy leginkább csak felvett egy szemüveget, ez volt a nagy visszaváltozás, semmi több.
      Sosem tudhatod hova tartasz, amíg nem tudod honnan jöttél - napi bölcsesség Biától :D
      Puszillak!

      Törlés
  6. Na vajon milyen jegyet fog kapni? O.o
    STBesty

    VálaszTörlés