2013. november 22., péntek

82. rész: Wonderful World

Sziasztok! Végre péntek, adjunk hálát! Itt is lenne a következő fejezet... aki már nagyon izgul Emily is Olivér miatt, annak tetszeni fog. *Bia*

Alex szemszöge:

Sötétség borult ránk, mikor odaértünk a játszótérre. Egy lélek sem volt már ott tízkor, és ezúttal nem is vártunk, rögtön kezdtük. Péter bá ismét vállalta a kezdést, szóval nekidőlt a fának és belemerült a számolásba, amit nehezítésképp harmincra csökkentettünk. Körbenéztem, hátha látok valakit, vagy azt, hogy hova bújik, de rá kellett döbbennem, hogy már akkor szerencsésnek mondhatom magam ha a saját helyemet megtalálom. Így hát a játszóteret övező erdő fás részén leguggoltam, a bokrok eltakartak, így biztonságban érezhettem magam.
- Harminc! - nézett körbe az ofő felsóhajtva. - Ipapacs, egy, kettő, három Peti! - sóhajtott fel, mivel a srác nagy ötlete az volt, hogy befészkeli magát a csúszdába. Nem jött be.
Rohanó léptek hallatszottak a fal irányából, Flóra rontott neki a fának, Péter bá le is paccsolta, azonban mikor a kapucniját ledobta egy laza mozdulattal, kiderült, hogy igazából Olivér az, a lány pulcsijában. Az első gondolatom Emily volt, hogy mennyi minden futhatott át az agyán, ha ez a két egyén pulóvert cserélt.
- Ipiapacs, egy, kettő, három... - hezitált a tanár egy fa mögül futó fiú láttán - Patrik!
- Ááá! - dobta le magát a padra egy csatakiáltással fűszerezve. Megkönnyebbülés öntött el ha a következő menetre gondoltam, ugyanis a srác nem a legügyesebb játékos.
Ezután némi pacs-szünet következett, ugyanis senki nem mozdult a helyéről, Péter bá pedig nem merészkedett elég messzire. Viszont pár percnyi ciripelés hallgatás után Márk kapkodta a lábait egy fa mögül, de mint a paccsolás után kiderült, Emily volt az. Ezzel vágott vissza Olinak, ha jól következtettem. Utána levágta magát a fiú ülőhelyétől legmesszebbi padra, és önelégülten vigyorgott. Magam is meglepődtem azon, hogy mennyi mindent látok teljesen tisztán, de ezt annak tudtam be, hogy a szemem kezdte megszokni a sötétet.
A következő pillanatban egy ''-val kísért ütés érte a vállaimat mögülem, amitől egy pillanatra megállt a szívem, felpattantam és egy hapsis kiáltást hallattam. Majd' szívrohamot kaptam.
- Ipiapacs, egy, kettő, három Alex! - paccsolt le rögtön a tanár, nagyot derülve a jeleneten. - És Emma - tette hozzá, mikor a lány őrületes hahotázásba kezdett a hátam mögött.
- Halálra rémítettél! - fordultam felé, még mindig a szívemet pihentetve a kezem, hátha abbahagyja az őrületes kalapálást.
- Ez volt a cél! - röhögött még mindig, alig bírta kinyögni a szavakat.
- Ez nem vicces! - ellenkeztem összehúzva a szemeimet.
- Szerintem nagyon! - csapta össze a kezét nevetés közben.
- Talán - mosolyodtam el, de csak azért, mert olyan aranyosan nevetett. Végül egy csókkal hallgattattam el.
Később Flóra is előkerült a fal mögül, Márk a bokrok közül, Brigi és Jenny pedig két külön fa rejtekéből. Varga szokás szerint utolsó volt, de annyira ügyesen csinálta, hogy fogalmunk sem volt honnan bújt elő.
A második körtől javában folyt a pulóverekkel való cserebere, ami még jobban nehezítette a kockánk dolgát, aki senkit nem tudott elkapni. Utána viszont Emma következett, tökéletes kontraszt, mindenki ment a levesbe. Legelsőnek Emily, tehát ő volt a negyedik, ami azt jelentette, hogy kezdődhetett Olivér terve.
Annyiból állt a nagy ötlete, hogy mikor Emily lesz a hunyó (Emma segített ebben), akkor a társaság nagy részével egyszerűen előbújik, és előad egy dalt. Igen, a cinikus, bunkó srác átmegy zenészbe, és a mi háttérben folyó szereplésünkkel Sam Cooke számával, a Wonderful World-el lép színpadra. Ami azért tökéletes, mivel az osztály minden tagja kívülről fújja, éneken tanultuk az egyik laza órán, húsvét előtt, ráadásul elképesztően régi, tehát Emily imádja. Emellett a szövege sem lehetne megfelelőbb, mivel arról szól, hogy a srác nem a legjobb tanuló, nem tud sokat a töriről, a bioszról, a természetről és egyéb dolgokról. Azonban azt tudja, hogy szereti a lányt, és ha a lány is szereti, akkor a világ csodálatos lenne. Lényegében ennyi, de még azért kifejti, hogy mely területeken nem jeleskedik. Nagyon Olis.
A helyzet úgy nézett ki, hogy Emily számolni kezdett, Olivér pedig nemes egyszerűséggel nekidőlt a pacs-fának. Letelt a harminc számolás, a lány megpördült, bennünk pedig egyre csak fokozódott az izgalom. Megpillantotta Olivért, és szem forgatva ráhelyezte a kezét a fára, hogy önelégülten kiüthesse a játékból, azonban ekkor felhangzott az első sor: Don't know much about history... Olivér szívet melengető hangja töltötte meg az erdőket, még a mókusok életébe is boldogságot kölcsönözve. Kezével ütötte az ütemet, így adta meg a tempót mindannyiunknak. Ekkor Emma, Flóra, Peti, Patrik meg én mind előbújtunk egy-egy fa vagy bokor mögül, és az utolsó szavakat együtt énekeltük a sráccal, ahogyan az eredeti dalban is van. Emily keze a fáról a szájára vándorolt, szó szerint elállt a lélegzete, a szemei pedig mosolyogtak. Közelebb léptünk hozzá, miközben legnagyobb meglepetésünkre Varga is besegített, sőt, Jenny is! Csak álltunk Emily körül, miközben Brigi és Márk valahol egy fa mögött duzzogtak. Péter bá is beszállt, viszont ha jól láttam a sötétségben, akkor csak tátogott. Emily akkora sokkba került, hogy mikor a szám közepén elkezdtünk mind ütemre tapsolni, még akkor sem eresztette le a kezeit a szájáról, viszont néhány könnycsepp kikandikált oldalt a szemeiből. Oli folyamatosan vigyorgott, és egy percre sem vette le a szemét a lányról. Az egész olyan megható és eszméletlenül aranyos volt - ezt mondta Emma, mikor később rákérdeztem -, hogy még a barátnőm is megkönnyezte.
But I do know that I love you
And I know that if you love me, too
What a wonderful world this would be
Így fejeződött be a dal, a társaság tapsviharban tört ki, Olivér átölelte Emilyt és a fülébe duruzsolt valamit, amit mi persze nem hallhattunk. Csók következett, és hatalmas vigyorok. El sem tudtam képzelni mennyire örülhetett a lány.
Brigi és Márk felszólalása után, miszerint ez nem is volt egy igazi menet, Emily ismét nekitámasztotta a fejét a fának, és újra elszámolt harmincig. A boldogságtól nem tudott koncentrálni, úgyhogy majdnem mindenki lepaccsolta, engem és Patrikot kivéve, akinek a búvóhelye lényegében belőlem állt...
Szóval lényegében jól telt az ipapacs, bár Emma egy időre eltűnt, kicsit aggódtam is, hisz legalább két kör erejéig színét se láttam. Kissé ideges és görcsös viselkedéssel tért vissza, bárhol is járt. Viszont nem tulajdonítottam ennek különösebb figyelmet. Pedig kellett volna...

26 megjegyzés:

  1. Remek volt! Kíváncsi vagyok a következő részre :)

    VálaszTörlés
  2. De király lett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. EZAAAAAAAZZZZZZZZZ!!!!!!!!!!!!!!!! <3 Ipiapacs<33
    Annyira megszerettem ezt a jatekot!
    Oliver! Aztamindenit ! Szorult beled ilyesmi is ? ! xD
    Nagyon jo resz lett ! Meg sok-sok ilyen gyonyoruen jo reszt!
    Siess a kovivel!
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éljen a lelkesedés! :DDD
      Azt hiszen ez volt a cél :)
      Úgy tűnik tud, remélhetőleg most már ilyen is marad...
      Köszönöm, igyekszem, ez sok erőt ad! :)
      Puszillak <3

      Törlés
  4. Sziaa!!
    Vááá ez olyan romantikus volt!! :D:D Nem csalódtam Oliban!!
    Van egy tippem, hogy mi történhetett Emmával, de már nagyon várom a következő részt!!
    Gratu!!!
    /Lucinda/

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Heló!
      Ennek őszintén örülök, reméltem, hogy így érzel majd :D
      Hát, nem tudom, de van egy olyan sejtésem, hogy jól érzed a dolgokat...
      Köszönöm! <3

      Törlés
  5. Dejóóóóó!!! :) Végre összejöttek!
    Egyébként Márk és előretekintő szagot érzek........ :/
    Pusszancs!! :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ennyi minden után végre ez is sikerült :D
      Kiderül... nem tudom...
      Puszillak <3

      Törlés
  6. Köszönöm!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    VálaszTörlés
  7. Szuper rész lett. És jól sikerült Olivér terve, ennek nagyon nagyon örülök.
    Attól tartok holnap vagy hamarosan jön az előre tekintő, már nagyon várom. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! Reméltem is, hogy örülsz majd neki, hisz tudom, hogy te aztán tényleg nagyon drukkoltál :)
      Az a rész még sok meglepetést tartalmaz... hamarosan! :D

      Törlés
  8. Kedves Bia!
    Már régen írni akartam neked. Körülbelül két hete találtam a blogodat, de nehogy azt hidd, hogy ennyi időbe tellett elolvasni!! Előző héten hétfőn találtam rá erre a kedves blogra. Már egy ideje olvasok egy blogon és az olvasó kirakta az olvasott blogok közé Jesy. Biztosan már rég kint van, de én még csak akkor néztem meg.
    Szóval hétfőn elkezdtem olvasni. (Ugye milyen véletlen.. A történetben is hétfővel kezdődött. Bár tudom, hogy hétfőn is raktad fel az első részt..) Általában 10-20 részt olvastam el egy nap. Minél többet olvastam annál jobban kezdett érdekelni, hogy mi lesz még. :) Szombaton már csak a ,,Dia vagyok" című rész volt hátra. Ekkor néztem meg az első blogodat és elkezdtem olvasni. Hát ott egy nap alatt elolvastam kb. 20-25 részt. Na mindegy. Az a történet is nagyon tetszett. Izgalmas volt. Erről a történetről hosszabbat akartam írni, de úgy érzem ez most így jó.
    Visszatérve erre a történetre. Alexet egy nagyon kedves és kitartó srácnak ismertem meg. Látszik rajta, hogy szereti a családját és sokat törődik a húgával.
    Úgy gondoltam, hogy majd minden részletet leírok ami tetszett, de akkor szerintem a héten nem küldeném el ezt a levelet...
    Az biztos, hogy így összességében eddig a történet nagyon kreatív és izgalmas.
    Én is azt gondolom, hogy közeledik (túl gyorsan) a Márkos előretekintő...
    Remélem azért elolvastad ezt a kis üzenetet és nem untad halálra magad közbe.
    Bogi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Komolyan ilyen borzalmasan fogalmaztam :O. Nem így akartam. Bocsi... :( Este van.

      Törlés
    2. Drága Bogi!
      Váo! Ilyen hosszú komi talán még nem is érkezett erre a blogra, ez már minimum megérdemel egy tapsot! :) Ne aggódj, szerintem nekem több hónapba telne, mire mindet végigolvasnám, nem vagyok egy hiperszuper olvasási bajnok. Jesy? Imádom Jesyt! A Change your life-ra gondolsz? Akkor ezúton is megkérnélek, hogy neki is pingálj egy ilyen szép hosszú komit, hisz megérdemli és örülne is neki! :D
      Az első rész tényleg hétfőn került fel, de a prológus vasárnap. Visszasírom azt az időt, még csak éppen kezdődött a suli... :'(
      Nem is tudod milyen jó hallani, hogy így faltad a részeket, bár való igaz, hogy rövidek. Na, majd a következő blogomba... :)
      Akkor ezek szerint sikerült felkeltenem az érdeklődésedet, ha ilyen gyorsan végigsöpörtél rajtuk, ez aztán a teljesítmény!
      Szerintem azért be kell vallani, hogy ez a blog sokkalta jobban sikerült, mint a másik. És jóval sikeresebb is lett, ha lehet így mondani.
      Alex karakterét éppen ilyenekkel szerettem volna formázni, bár kissé hirtelen haragú is, szerintem. Majd egy kicsit még várni kell, hogy ez kiteljesedhessen... :D
      Mindent köszönök, nem is tudod - vagy talán mégis -, hogy menyire jólesnek a szavaid. Köszönöm! <3
      Egyáltalán nem untam halálra magam, ellenkezőleg!
      Puszillak!

      Törlés
    3. Bia!
      Nem, nem rá gondoltam hanem aki a Love is hurt but the best feeling blogot írja. Viszont szívesen megnézném azt a blogot is. Biztosan nagyon jó. :)
      Viszont szerintem nagyon rossz lett a levelem, mert egy csomót elírtam, de azért köszönöm.

      Törlés
    4. Ó, értem... akkor mégsem. Most már tudom melyik Jesyről beszélsz, őt nem ismerem, viszont való igaz, hogy kint vagyok az oldalán hisz cseréztünk. A másik Jesyvel - akinek itt a blogja: http://www.changeyourlife1d.blogspot.hu/ - viszont szoktam e-mailezni, ezért rögtön rá asszociáltam. Mindegy...
      Ugyan, semmi gond, nekem feldobta a napomat - estémet? Végül is este van. Ami azt illeti elég késő. Minek aludni? :D

      Törlés
    5. Igaz péntek van. :) Bár már nem sokáig.
      Be is nézek a blogra. Köszi

      Törlés
    6. Még egy kerek óráig. Aztán szombat, annál jobb! :)
      Szívesen!

      Törlés
    7. Hát én már eléggé várom, mivel szombatonként járok lovagolni és imádom a lovakat. :) Szóval tényleg annál jobb.

      Törlés
    8. Én holnap étterembe megyek... nyammm! De azt hiszem be is kéne rekeszteni ezt a beszélgetést, mert lassan a komik fele innen származik :) Erre már nem kell válaszolnod - szeretem, ha páros a komik száma :D

      Törlés
  9. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  10. Huhh már vagy 21 komment..... wáow.
    Nagyon aranyos volt ez a rész, ezt jól kitalálta Oli <3
    Izgatottan várom az előretekintőben említett részt, vagyis a következő bejegyzést :)
    STBesty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugye? *happy*
      Örülök, hogy tetszett, ez volt a cél :)
      Hát... meglátjuk, hogy végül hogyan alakulnak majd a dolgok.
      Puszi! <3

      Törlés
  11. Ez az a randigurus szam?? Az dejoo

    VálaszTörlés