2013. november 21., csütörtök

81. rész: Gyakorlat teszi a mestert

Sziasztok! Ismét egy kis bölcselkedő közmondás nevét viseli a rész, csakúgy, mint a harminchatodik... hisz az már vagy ezer éve volt! Nagyon fut az idő, sajnos a blogból sincs már sok hátra. Viszont bonyodalom még bőven lesz, ezt bizonyítja az előretekintő is... *Bia*

Emma szemszöge:

Tehát a sétányon való program egyenesen förtelmes volt. Ránk akaszkodott a bájos-hármas, Flóra, Peti és Patrik, valamint Márk összeveszett Jennyvel, utána pedig Olivér "szakított" a sráccal. Ettünk valami pizzát, de igazából alig mentünk végig a sétányon, máris eltelt a két óra, mivel Brigi és Jenny veszekedését is meghallgattuk, aminek Emily is tanúja volt. Összezuhant az őt érő szitkok miatt, nem is láttam utána, egészen addig, amíg vissza nem mentünk a szállásra. A Tagore elméletben egy romantikus hely, azonban nem volt este, és nem voltunk kettesben. Szóval elcseszett egy séta volt.
- Most van két órátok az ipiapacsig, addig se szedjétek szét a házat - engedett minket utunkra az ofő, két teljes órára. Ez a 11/a-ban sok mindent jelenthetett volna, végül azonban nagyjából semmi nem lett belőle. Alex egyedül indult sétálni, mivel teljesen kihúzta nála a gyufát Peti, és azt mondta inkább elmegy, mielőtt kárt tesz benne. Szóval ő lelépett, én pedig felváltva hallgathattam Emily és Flóra panaszkodását a másikról, ami idegileg teljesen kicsinált. Ha bent voltam a szálláson, akkor Flóra rinyált, ha pedig kint voltam, akkor Emily talált meg. Úgyhogy el sem tudtam bújni. Márk a medencénél lebzselt, de igazából nem ment be, csak a lábát áztatta depressziós arckifejezéssel. Mindenkit elveszített. Olivért, Brigit, Jennyt és engem. Habár sokat nem jelentettünk neki, a magányt senki sem kezeli jól, még ő sem.
Peti és Patrik egymást idegesítették a hülyeségeikkel, lényegében elvoltak. Jenny zenét hallgatva ült a szálloda előtti lépcsőn, Brigi pedig a szobájában kuksolt. Olivér biztosan a tervén dolgozott, amit Emily meghódításának érdekében eszelt ki. Okos! Szóval miután meguntam Flóra és Emily szitkait, inkább megpróbáltam meglógni előlük. Példát vettem Alexről, és nagy levegőt véve sétálni indultam, viszont az egyedüllétet nem sikerült elérnem, ugyanis Olivér utánam sietett.
- Várj! - kiáltotta messziről, mire megtorpantam és bevártam. - Veled tarthatok? - kérdezte, mikor széles vigyorral beért.
- Van választásom? - néztem fel rá kérdőn, miközben szinte hallottam, ahogy megkordul a gyomrom az éhségtől. Nem sikerült teljesen megvacsoráznunk a sétányon, mivel Peti szerint nem pazarlás, ha pizzával eteti a kacsákat.
- Nincsen - rázta a fejét elmosolyodva. - Hol van Alex? - érdeklődött, miközben a járda szélén kezdett ballagni, én meg követtem.
- Ő is sétálni ment, mielőtt még leüti Petit - újságoltam kissé unottan, kezdett már unalmas lenni ez a sok konfliktus, már nem is azért akartam a végüket, hogy ne sérüljenek a szeretteim, hanem, hogy végre legyen egy kis nyugtom. És ezzel nem voltam egyedül.
- Meg tudlak érteni. De ember, nem értem miért kell Alexnek kiakadnia, Peti olyan ikszdé! - röhögött összecsapva a tenyereit, folyamatosan utánozva a srácot.
- Tudom, Peti elviselhetetlen - forgattam a szemem felsóhajtva.
- Tényleg az, de Alex tartozik annyival, hogy elviseli, hidd el - közölte rejtélyesen. Kérdőn néztem rá, ezért folytatta. - Vannak pletykák, amiket csak a fiúk hallanak.
Ezzel tisztában voltam, viszont valamiért mégis sokkoltak a szavai, és nem kevésbé tettek kíváncsivá.
- Szóval mit tudsz? - faggattam, villantottam a mosolyomat és igyekeztem hatalmas szemekkel nézni, mivel nem tűnt úgy, hogy Olivér bármit is szívesen megosztana velem. Hitetlenül csóválta a fejét, majd megenyhült.
- Azt gondolom te is tudod, hogy Peti érdeklődött irántad - kezdte, engem pedig újra ledöbbentett ez, úgy mint az első alkalommal is -, de miután megtudta, hogy Alex is, félreállt. Mindennemű unszolás és noszogatás nélkül.
- Te tudsz ilyen választékosan is beszélni? - csodálkoztam, mivel ezt a két mondatot régebben így hallottuk volna tőle: Csá, Petinek bejöttél, de rájött, hogy Alexnek is, szóval leállt. Még cseszegetni sem kellett.
- Megragadtad a dolog lényegét - mosolyodott el, én meg felnéztem rá és újra meg újra, akaratlanul is elképzeltem Emilyvel. Még nem voltam benne biztos, hogy milyenek lennének együtt.
- Rendes volt tőle - reagáltam a mondandójára is, nem csak a stílusra, végiggondolva a dolgokat.
- Jól érzékeltem, hogy sosem szeretted igazán Márkot? - váltott hirtelen témát, amivel kicsit meglepett, de azért igyekeztem értelmes választ adni.
- Sokkal jobban kedveltem azt a Márkot, akivel hülyülni lehetett, még mielőtt elkezdtünk járni - ismertem be elhúzva a szám. - Utána inkább amolyan tinilányos rajongás volt az egész, amiért egy olyan menő srác, mint ő, velem jár.
- Tehát nem szeretted? - ismételte a kérdését, mivel tulajdonképpen nem is feleltem rá.
- Nem mondhatnám. Warning! - figyelmeztettem felmutatva a mutatóujjam. - Nyáladzás következik: mikor Alex megcsókol, az sokkal jobb, mint mikor Márk.
- Lehet, hogy Márk rosszul csókol - vont vállat elgondolkozva, én meg nagyon furán nézhettem rá, ugyanis így folytatta: - Most miért?
- Ez olyan, mintha azt mondanád, hogy George Clooney nem jó pasi. Vagy, hogy Salma Hayek kis idomokkal rendelkezik.
- Szóval Márk jól csókol - vonta le a következtetést elnevetve magát az idétlen példáimon. Szerintem igenis jogosan érveltem.
- Gyakorlat teszi a mestert - pirultam bele ebbe a megnyilvánulásomba. - Istenien csókol. De Alex jobban - jelentettem ki a hajamba túrva.
- Őt is a gyakorlat tette naggyá? - tudakolta cinikus hangnemben Oli, visszafojtva nevetését.
- Hülye! - ütöttem a vállába, aminek következtében nekiütközött egy idősebb párnak, úgyhogy bocsánatkérések közepette szúrósan méregetett. Mikor végre megelégedett a pár, Olivér visszatért a téma boncolgatásához.
- Rajtad kívül csak egyetlen barátnője volt, valami Barbara, ha jól tudom. Viszont nem vagyok biztos benne, hogy őt olyan nagyon jól csókolta, hisz átpártolt Márkhoz. Ismered a sztorit, nem? - nézett le rám a magaslatról, ahonnan ő szemlélte a világot a maga százkilencven centijével, amivel még Márkot is lepipálja.
- Sajnos jól ismerem a történetet, jobban mint kéne. Viszont szerintem volt még a gimi alatt is barátnője - gondolkoztam elmerengve, a Balatont kémlelve, ami ott húzódott az út másik oldalán.
- Viccelsz? Három éven keresztül csak bénázott - szembesített a tényekkel, amikkel tisztában kellett volna már lennem addigra.
- Szerintem ezt csak úgy mondja - legyintettem, rántva egyet a vállamon. - Mármint... elképzelni sem tudom, hogy három évig kitartson mellettem valaki.
- Nézd - torpant meg Oli, szembefordított magával, hogy jobban odafigyelhessek rá. - Ő Alex. Ha rólad van szó, nem ismer lehetetlent - mosolygott. - Egyszer gyomorszájon verette magát Márkkal, az öltözőben.
Kutakodni kezdtem az emlékeimben, hátha eszembe jut valami, de őszintén szólva egy darabig semmi nem ugrott be. Aztán miután Olivér több, mint két percen keresztül várakozón bámult rám, megcsapott a felismerés.
- Amikor nem tesizett? Az azért volt? - hátráltam meg a döbbenettől, hisz ez lett volna az utolsó dolog, amire gondoltam volna azzal a nappal kapcsolatban.
- Pontosan azért - bólogatott. - Márk félt, hogy dobod érte, amitől lejjebb csúszhatott volna a menőségi létrán. Ezért kapott egy kis bevezetőt abból, ami akkor járt volna neki, ha ez tényleg megtörténik.
- Elképesztő! - ámultam a fejemet fogva. Az ember gondol dolgokat erről-arról, aztán mikor kiderül, hogy igazából szinte az ellenkezője történt, kissé furcsán tudja érinteni.
- Látod? - veregette meg a vállam, bizonyítva az igazát.
Ekkor egy köszönés törte ketté a dolgokat.
- Sziasztok! - intett Alex messziről, meglóbálva egyik karját, majd átsétált az úttesten és higgadtabban torpant meg előttünk, mint mikor indult.
- Merre jártál? - kérdeztem tőle Olivérre pillantva, aki szerintem kicsit furán érezte magát, amiért ennyi mindenbe beavatott.
- Mindenfelé - vont vállat Alex.
Hárman baktattunk vissza a szállásra, a srácok egyfolytában röhögtek valamin, megtalálták a közös hangot. A hotel udvarán Peti és Patrik csöndben üldögéltek az utóbbi telefonja fölött, Flóra és Emily csöndesen veszekedtek, Márk háton úszott a medencében, Brigi és Jenny pedig a szobájukban pihentek, de egy szót sem váltottak. Varga dúdolása járta be az egész házat, Péter bá pedig fontoskodva ellenőrizgetett minket, nehogy valami bajunk essen. Mégis mi történhet egy csapat felelősségteljes tinivel? Jobban belegondolva van benne valami...
- Szerintem indulhatunk - nézett körbe az ofő, mikor kellően sötét lett. Úgyhogy Olivér még vetett egy utolsó pillantást ránk, akik a terve részét alkottunk, és örömmel konstatálta, hogy nemsokára sor kerül rá, amint Emily odaállt a fához hunyóként.

12 megjegyzés:

  1. Vajon mit tervezhet Olivér?!Imádtam <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kiderül a következőből, holnapi kell már csak várni... <3

      Törlés
  2. AAAAAAAA'!!!!!!!!!! Ring-ding-ding....... JEJEJEJEJEJEJEJJEEEEEEE!!!!!!!!!!!
    Buli lessz !!! Ugy imadom mikor errol a jatekrol van szo!! :)
    Alex ..... <3
    Mark >P
    Nagyon jooooo resz lett !
    Siess a kovivel!
    Puszi

    ui: Ha atugrassz Romaniaba remelem talalkozunk majd! <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Őszintén örülök, hogy így meg tudtam kedveltetni veled ezt a játékot, de sajnos ez lesz az utolsó. Én is mindig imádtam játszani :D
      Nem tudok veled vitatkozni... de vajon Emma sem tud?
      Köszönöm! <3
      Puszi!
      Ui.: Nem hiszem, hogy ez a közeljövőben előfordulhatna, de majd értesítelek ;)

      Törlés
  3. Nagyon jó rész lett!!! :) Olivér és Emily <3, remélem jól sikerül Olivér terve. :D Egyre rendesebb srác lesz és tök kedves, meg persze szerelmes. <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, szeretem az ilyen pozitív visszajelzéseket <33
      Látom egyre jobban kedveled Olivért, úgy tűnik sikerült elérnem a célom. A következőből minden kiderül! :)

      Törlés
  4. Nagggggggggggggyon jó rész lett!!Alex mit nem tett meg Emmáért!Azért Oli is tud normális lenni.:)Már várom a holnapi részt!Na vajon mi lesz benne....Osztálytárs protekció..<3
    U.i.:Holnap Hunger Games2!
    CC

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kösssssssssssszönöm! :D
      Alex már csak ilyen... de vajon ez elég? *igyekszem feltüzelni a fantáziátokat...*
      Olivér, Olivér... következő rész, csak ennyit tudok mondani :D
      Az van neked, bizony <3
      Ui.: Vááá!
      Puszi!

      Törlés
  5. a mostani komimnak semmi értelme nincs

    VálaszTörlés
  6. Végre megint ipiapacs <3
    STBesty :)

    VálaszTörlés