2013. november 20., szerda

80. rész: Ez a huszonharmadik sztorid!

Sziasztok! Ki járt már a Tagore sétányon? Ki szereti? Én imádom! A fejezetben Olivér végre cselekedésre szánja el magát, de még közel sincs vége a dolgoknak. A képek most is a telefonomból származnak, ahogy az aquapark fotói is. A másik dolog: nyolcvanadik rész? Ómájgád! És a hetvenöt feliratkozó? Megyek, összeszedem az állam, azt hiszem valahol a földön lehet...

Alex szemszöge:

- Gyerekek, mindjárt hat óra! - sürgetett minket az öltözőben Péter bá, kezével össze-vissza csapkodva. Kissé ideges volt.
Át kellett öltöznünk, sokan le is zuhanyoztak, szóval érthető volt a türelmetlensége.
- Tessék megnyugodni, mindjárt kész lesznek - csitította Emily. Becsuktam a szekrényem, és készen álltam.
Szerencse, hogy a lánynak igaza volt, ellenkező esetben Péter bá felrobbant volna az idegességtől, amiért nem érünk pontosan a sétányra.
Varga azt kérte tőlünk, hogy a húsz perces gyalogúton kettesével sétáljunk, ami nem könnyű, ha a 11/a-ról van szó. Márk és Oli kénytelenek voltak elöl menni a két tanár mögött, mivel oda állították őket, viszont hátrébb teljes volt a káosz. Én Emma kezét fogva próbáltam normálisan közlekedni, de Peti és Patrik folyamatosan próbáltak mellém furakodni, úgyhogy a dolog nem volt könnyű. Emma mellett Flóra tolakodott, Emily valamivel hátrébb kicsit lemaradt, a két csitri pedig nagyjából száz méterrel mögöttünk veszekedtek.
- Vigyázat Tagore, érkeznek a Benjamin Franklin ördögfiókái - suttogtam Emma fülébe, aki csak kuncogott, mialatt igyekezett Petire figyelni, aki épp valami fergeteges sztorival tömte a fejét.
Furcsa, de a két menő volt a legrendesebb ezen a sétán. Csöndben ballagtak egymás mellett, bár erre megvolt az okuk. De a többiek hozták a formájukat, Patrik megállás nélkül pötyögött a telefonján, ezáltal minden járókelőnek nekiment. Peti jobb híján a saját poénjain röhögött, mivel senki nem volt vevő rájuk. Flórának Emma magyarázott valamiről, de ő csak bólogatott, én Petit és Patrikot próbáltam megnevelni, Emily olvasott, mivel erre a sok dolgozat és tanulás miatt nincs ideje, ráadásul ő több ember helyett magol. Mondjuk elég furcsa volt, ahogy séta közben bújta a könyvét, tehát akiket Patrik elgázolt, azokat ő sem kerülte ki. Büdös kölkök - mormogták az orruk alatt. Jennyt és Brigit nem lehetett hallani a távolság miatt, de felteszem, hogy ez volt a cél. Abban azonban biztos voltam, hogy a beszélgetésük nem szívmelengető. Amikor így együtt van a csapat, általában Emma is meg én is el vagyunk foglalva a többiekkel, ezért is olyan jó, ha kicsit kettesben lehetünk néha.
- Peti, fél percre csöndben tudnál maradni? Vegyél példát a barátnődről. Patrik te pedig vigyázz magadra! - figyelmeztettem, mert éppen készült nekigázolni egy oszlopnak. Olyanok, mint az elsősök. Mintha Dórival kirándulnék.
Ekkor Oli kisurrant a helyéről, és megpróbált lemaradni Máktól, akit ez csöppet sem zavart. Végigszlalomozva a sorokon néhány ember fülébe súgott valamit, az enyémbe is. Volt egy okos kis terve, amivel meghódíthatná Emilyt, ahhoz kérte a segítségünket. Emmáét, Petiét, Patrikét, Flóráét meg az enyémet. Márkét semmiképp, ahogy a két Pellét is kihagyta az akcióból.
Megérkeztünk a sétány elejére, ahol rengeteg ember tolongott, szokás szerint.
- Nyolckor itt találkozunk - kiáltott Márk után Péter bá, aki addigra már nagy lendülettel haladt egy csapat kivágott pólójú lány felé.
- Ember! - nézett körbe Peti, engem keresve, én meg igyekeztem takarásban maradni, hisz szerettem volna túlélni azt a napot. Petivel a nyakamban erre kevés esély volt.
- Meneküljünk! - ragadtam meg Emma kezét, és már húztam is magammal.
De sajnos nem volt szerencsénk, Peti, Flóra és Patrik ránk tapadtak, és végig velünk is maradtak.
- És akkor az apám azt mondta... - bökte volna ki a történet csattanóját Peti, ha le nem állítom. Legszívesebben egy pofonnal hallgattattam volna el, viszont az azért durva lett volna.
- Ez a huszonharmadik sztorid! - szembesítettem a számára nem nyilvánvaló ténnyel. Már szabályosan sajgott a fejem tőle, Emma nyöszörgött, Patrik pedig a telefonja segítségével igyekezett kizárni a külvilágot, leginkább a haverját. - Elég!
- Hé, én kíváncsi lettem volna a végére - szólt közbe Flóra, az egyetlen, aki élvezte és figyelemmel kísérte e történeteket, talán mert szeretettem volna toleránsan viselkedni a barátjával szemben.
- Te mindenre kíváncsi vagy, aminek nincs köze a menőkhöz és a beszédhez. Én megértem, hogy nem akarod leégetni magad, senki sem akarja, de kissé túlzásba viszed - vágtam hozzá. Kicsit felidegesítettem magam.
- Alex! - szólt rám kedvesen Emma, összehúzva a szemöldökeit.
Viszont nem volt időnk kibontakoztatni ezt a vitát, ugyanis a közelünkben egy másik lángra lobbant, sokkal erőteljesebben. Egy kajálda mellett torpantunk meg, ahol Jenny és Márk vitatkoztak, magukra vonzva a kíváncsi tekinteteket, köztük a mieinket is.
- Mégis mit tehettem volna? - hadonászott a lány a kezeivel, kissé nehezítve a járókelők bejutását az utcáról a kajáldához. - Ha számon kér, akkor bevallom!
- Megmondtam, hogy senki nem tudhatja meg! Olivér rájött, és most gyűlöl. Közüle és közülem csak egyikünk tud fent maradni, mint menő, a másik mehet a levesbe! Biztosan megöllek, ha én leszek a másik! - rázta mutatóujját Márk a lány keblei előtt, mire az kissé meghátrált.
- Ne aggódj, én világéletemben második voltam, szokj hozzá te is! - ráncolta a homlokát Jenny, nagyot rántva a vállán.
- Te csak azért jártál velem, hogy legyőzhesd a testvéred! Velem nem ér játszani, azt csak nekem szabad! - csóválta a fejét sértetten a fiú, nekem meg majdnem kiesett a szemem a döbbenettől.
- Seggfej! Te nem tudod milyen érzés! Ha a saját testvéred ellen kell versenyezned, aki szebb, szőkébb, és butább! De te még egy ilyen lányt sem voltál képes megtartani - sipította Jenny, szinte már a haját tépve. Kezdtem megsajnálni... talán.
- Franc akarta megtartani, viszont arra tökéletes volt, hogy Emmát letiporja a nyomik közé! - vigyorgott gonoszan, én meg szinte hallottam, ahogy Emma szívébe mar a fájdalom. Erősen megszorítottam a kezét, majd furcsa dolog történt.
- Ne beszélj így róla! - visította Jenny. - Én megpróbáltam leállítani Brigit, de ő hajthatatlan volt! Kilencedikben Emilyből akart menőt faragni, én javasoltam Emmát! Ezért neheztelt a lányra, mert őt én választottam! És ez igazságtalanság rá nézve, Emilyre nézve, rám nézve! Alexre nézve is!
Bizonyára nem vették észre a feszülten bámuló társaságunkat.
- Szokj hozzá, hogy az élet nem mindig fair! - ez a mondat kicsit messzebbről érkezett, majd a feladó egyre közelebb merészkedett a civakodókhoz, végül megtorpant Márk mellett. Olivér volt az.
- Mi a fenét akarsz? - förmedt rá a haverja barátságtalanul, bár kissé örült, hogy kapott egy kis felmentést a vita alól, már izzadt a tenyere.
- Elég sok mindent - felelte Oli. - De legfőképpen Emilyt. Ehhez pedig az első lépés, ha végleg kimondom, ami már olyan régen motoszkál bennem. Márk - tette a jobb vállára a jobb kezét -, ne áltassuk magunkat tovább. Te maradhatsz menő, engem nem érdekel. De többé nem vagyunk haverok!

19 megjegyzés:

  1. De rég vártam ezt a pillanatot!! Király lett <33

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Fú, ezt annyira csodás hallani. Köszönöm! <33

      Törlés
  2. Nagyon jó lett!:)

    VálaszTörlés
  3. Űberzsír lett! Imádom a Tagore-t <3
    Végre vége a "haverságnak"... várom a következőt :)
    STBesty

    VálaszTörlés
  4. AZTAKUTYAMINDENIT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Haj ra Oli!!!! Mark meg egy budos nagy sikmarha!! xD
    Szegeny Emma .....Mi van itt Jenynel felrehatott a szokites? xD
    De orulok ,mikor ilyen bonyodalmak vannak ezek a MENOK kozott!
    Nagyon baba resz lett!!!!!!!!!!1 <3
    Siess a kovivel!
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. xDDD
      Egyetértek, mindenben! :)
      Nem tudni Jennyvel mi történt, de tudod vannak dolgok, amik sosem változnak...
      Köszönöm, köszönöm! <3

      Törlés
  5. Naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon naon jó lett!!!!Imádom a Tagoret.Megtartom a véleményemet Márk még mindig olyan szemét ahogy a két csitri.Annyira várom már a kövi részt!!:)<33
    U.i.:Kímúflazs!!!
    CC

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm, köszönöm :DD
      Én is, én is, nagyon! <3
      Puszi!

      Törlés
  6. Köszönöm! <3
    Én is, hidd el... hiányzik!
    Egyszer mindennek vége - mondta a bölcs nagyim :D

    VálaszTörlés
  7. Nahyon nagyon jo lett,Csak hogy tudd meg mindig minden rszt elolvasok es nagyon szeretem ahogy irsz :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, nem is tudod milyen jólesik ez nekem, hogy itt vagy és olvasod! Puszillak! <3

      Törlés
  8. ...............................................
    nekem kell egy olivér (páwa és normális) :DDD

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. xDD Azt hiszem a blog befejeztével egy listát írok a rendelt személyekről... mi lesz a következőnél? Mindenki akar majd egy Matt-et :D

      Törlés
  9. Szenzációs <33 Imádom Olivért, én nekik drukkolok a legjobban!
    Jennyinek van lelke? Á kizárt! Vagy mégsem? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ez nagyon sokat jelent! :)
      Elárulom, hogy nem kell sokat várni az Emily-Olivér végkifejletig, csak az a kérdés, hogy pontosan mi lesz az eredménye Oli tervének...?
      Kizárt lenne? Talán... :D

      Törlés
  10. Szuper lett és nagyon szurkolok Olivérnek. És vajon mit fog szólni Emily? :D Érdekes veszekedés volt Márkék között, de legalább mostmát tudja mi a helyzet és még menő is maradhat. Most naygon örülhet magának, de még a végén csak ő marad. :)
    Ez a blog TÖKÉLETES, remélem még egy ideig írod, és ha egyszer vége lesz akkor jön a következő. :D Mert már úgye volt a 80. rész is. Gratulálok!!! :)
    (A következő blogod főszereplőjét Mattnek hívják?? Kíváncsi vagyok milyen lesz. :D)
    Puszi <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, ezeket mindig olyan jó érzés hallani! :)
      Olivér és Emily... hát, minden kiderül! Márk már mindenkit elűzött maga mellől. Vagy talán mégsem? *előretekintő*
      Nem is tudod mennyire jó ezt hallani! Annyira köszönöm! <33
      Ha ennek vége - ami azért még nem most lesz, de lassan -, akkor pár hónapot még kell várni a következőig, szeretnék túl lenni a felvételin, utána viszont garantáltan jövök!
      Nem tudom befogni a szám! Vagy a billentyűzetem, részletkérdés. Igen, Matt lesz az egyik főszereplő, de lesz még Amy, Tay, Pink... :D
      Puszi! <3

      Törlés
  11. Azta de jó részek lettek!! Sajnálom, hogy mostanában kevesebbet kommentelek, de nincs időm minden nap olvasni a blogot, hanem ilyenkor úgy szoktam, hogy bepótolom a hiányzókat. Szóval egybe véve az előző részeket is amire nem komiztam..NAGYON CSÚCS LETT!!! :D
    Drukkolok Olinak!! Remélem most már összejön a csapat! :D
    Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz a Pelle tesókkal, mert azért érdekes dolgok derülnek itt ki. :D:D
    Ölel:Lucinda

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm! Semmi gond, nekem is sok dolgom van, én is hátra vagyok maradva a te blogoddal :( Rengeteg teendőm van mostanában. De mindent nagyon köszönök, hogy ezek ellenére itt vagy velem <3
    Nem tudni mi lesz Olivérrel, hamarosan kiderül! :) Csak azt tudom mondani a Pelle tesókra is, amit mindig: kiderül! :D
    Puszi!

    VálaszTörlés