2013. november 16., szombat

76. rész: Dia vagyok

Sziasztok! Éljen, szombat! Itt az ideje, hogy kicsit fényezzem a fotós tudásom, a lejjebb található kék tájképet - mint oly sok másikat is a blogban - én készítettem, valóban a Balatonról. Szerintem szép lett.
A részről annyit, hogy a nyár kedvelőinek ez kicsit szívfacsaró lesz, ugyanis nálunk éppen a komor ősz tombol. Bár, ami azt illeti itt Budapesten egész szép, napsütéses idő van, viszont azért strandra mégsem tudnánk menni... *Bia*

Alex szemszöge:

Egy másik fürdőgatya vásárlása nem sikerült a medencés buli óta, úgyhogy megint abban a borzalmasban kellett lennem. A part tényleg nem volt messze a szállástól, de azért kellett sétálni. Vargával mentünk le, mivel az ofő keresett egy éttermet, hogy végre enni is tudjunk valamit.
A Balaton vérfagyasztóan hideg volt, alig tizennégy fokos, de Peti beráncigált, nem tudtam mit tenni. Olivér és Márk a haverság látszatát keltve dobálgattak egy labdát a vízben, pedig semmi nem volt rendben köztük. Patrik egy padon ült a telefonjával, és a nádast figyelte, a lányok pedig bojkottálták a vizet. Mind a hatan (Varga is) a part mellett feküdtek egy-egy törölközőn, és a hátukat süttették fülhallgatókkal felszerelkezve. Márk emiatt nem kapta el sokszor a labdát, a látvány lefoglalta. Szívesen behúztam volna neki egyet, de mivel a végén én jártam volna rosszul, és ahogy Péter bá mondja, jobb a békesség, inkább fékeztem magam. A lányoknak amúgy az okuk is megvolt a víztől való tartózkodásra. Emily félő, hogy a tízméteres körzetében mindenkit vízbe fojtott volna, inkább nem kockáztatott. Flóra Peti miatt tartózkodott, ugyanis a trollnak az az 'ikszdé' a vízben, ha mindenkit alá nyomhat és lefröcskölhet. Jenny és Brigi (akik egyébként nagyon messze feküdtek egymástól) egyszerűen féltették a hajukat meg a körmüket - nem tudni mitől -, és társaság híján egyedül nem akartak megmártózni. Varga üzengetett valakivel, és nem akarta bevinni a telefonját a vízbe, Emma pedig irtózott a hínároktól, már a víz gondolatától is kirázta a hideg, de ha bárki megkérdezte, akkor egyszerűen csak túl hideg neki.
- Te puhány, ne vacogj már! - parancsolt rám Peti. - Csak viccelek, imádlak ember! - vert egy hatalmasat a hátamba kedvesen.
Már majdnem rávágtam, hogy 'nem vagy vicces', de aztán jobban átgondolva jobbnak láttam ha inkább befogtam a szám.
- Nem gáz ha víz közelében kontaktlencsével vagy? Úgy tudom, hogy nem tesz jót neki - fürkészte a szemem minden oldalról, én meg meg is lepődtem, hogy egyáltalán tud valamit a kontaktlencsékről.
- Éppen ezért nem hoztam le a Balatonra. Csak feles a szemem, nem megyek neki semminek - vontam vállat, még mindig nem értve, hogy mire akar kilyukadni.
- Ezek szerint nem baj, ha a szemedet víz éri? - kérdezte sejtelmes mosollyal.
Készült valamire, de csak a válaszom utáni másodpercben döbbentem rá.
- Nem.
És akkor hatalmas kezeivel megragadta a fejem, és belenyomta a vízbe. Igazán jó barát. Mikor végre újra levegőhöz engedett, köhögések közepette megpróbáltam elmagyarázni neki, hogy erre nem számítottam.
- Kösz - nyögtem ki végül. - Nyeltem egy csomó vizet!
- Ember, előfordul - legyintett flegmán, majd Flóra felé tévedt a tekintete, és szerintem ő maga is meglepődött azon, hogy mekkorát mosolygott a látványán.
- Én mentem - böktem a part felé, mert nem volt kedvem ismét víz alá kerülni, ráadásul meg is fájdult a szemem a víztől.
- Akkor berángatom Patrikot - kapkodta a lábait a víz alatt, és csodálkozott, hogy nem haladt túl gyorsan. Szerettem volna tartani neki egy alapos fizikaórát, de úgy gondoltam jobb ha ráhagyom.
A padon ülő srác éppen Márkkal beszélt valamiről.
- Majd megadom a jelet, te elveszed a telefonokat, én pedig locsolok - bólintott a menő, majd már sietett is vissza a vízbe.
- Mi a hézag, ember? - ült le Patrik mellé Peti. - Tervet szőtök?
- Meghallottam, ahogy Olivérnek meséli, hogy leönti a lányokat vízzel. Közbeszóltam, mivel szerint ez borzalmas nagy udvariatlanság. - A szavak hallatán a számat is eltátottam, azonban rögtön vissza is csuktam, mikor a srác folytatta. - Elvégre mi lesz a telefonokkal? A legtöbb mobilfajta a legkisebb víztől bekrepál!
- Te úriember... - forgattam a szemem.
- Úgyhogy én szépen sorban mindenkitől elveszem a telefonját, Márk pedig már önti is őket - avatott be minket a nagy tervbe, és őszintén szólva nem értettem se a dolog lényegét, se Patrik eszmefuttatását a telefonokról. De ő már csak olyan, hogy beszél, te meg csak bólogatsz mivel fogalmad sincs arról mit szeretne valójában mondani.
- Betegek vagytok - horkant fel Peti, és én naiv, már azt hittem neki is megjött a józan esze. - A telefonokat is leönteni lenne az igazán király!
- Szerintem az túl nagy szemétség! - vitatkozott Patrik. - Hiszen azok telefonok!
- Kit érdekelnek a telefonok, ha egy kicsit szívnak a lányok?
- Ne mondj ilyet az iPhone-om előtt! Jól van, semmi baj - kezdte simogatni a kezében tartott mobilt Patrik. Hova kerültem? - Az érzéseivel játszol. Ki vagy te, hogy ilyen tegyél?
Kezdtem komolyan megrémülni.
- Az ember gyereke vagyok. De ez a ti tervetek - állt félre Peti. - A tiétek - és már ment is vissza a vízbe, immáron egyedül.
Én Emmához léptem, leguggoltam hozzá, és az egyik fülhallgatót kihúzva a füléből belesúgtam.
- Ne kérdezz semmit, csak állítsd le a zenét és ha hallasz Márktól valamiféle jelet, semmiképp se maradj fekve.
Egy aprót bólintott, és szerintem már ki is találta a fiú tervét. Amúgy ha Márk esetleg figyelt volna bármilyen órán, rájönne, hogy ez mennyire veszélyes. A lányok teste fel van melegedve, és a hirtelen hideg víz rosszhoz vezethet. Egy tizenhét éves lánynál még talán nem, de egy harmincéves tanárnál már esetleg. Emma a mellette fekvő Flórának kezdett beszélni, aki továbbadta Jennynek, és így tovább. Ők is készültek valamire.
Én a fagyizó bódéhoz ballagtam, mert megkívántam egy jó jégkrémet. A sorban előttem álló lány alaposan végigmért mikor beálltam, és ezen felbuzdulva elgondolkodtam, hogy vajon tényleg ennyit számít-e, hogy levágták a hajam és nincs az a szemüvegem. A hasizmom még mindig hiányos.
- Szia - mosolygott rám szélesen, és őszintén szólva a fogpaszta vigyora nem volt túl megnyerő, a fogai valósággal világítottak.
- Heló - köszöntem, hisz nem akartam udvariatlanul viselkedni, bár semmi kedvem nem volt szóba elegyedni vele.
- Dia vagyok - mutatkozott be. - Nincs kedved meghívni? - bökött a színes papíron feltüntetett, még annál is színesebb jégkrémekre.
- Nem igazán - ráztam meg a fejem a lehető legkedvesebben, bár az a mondtad nem éppen ezt sugározta.
- Megtudhatnám, hogy miért? - vigyorgott folyamatosan.
- Alex! - sietett hozzám Emma a távolból, és egy diszkrétnek nem mondható csókkal üdvözölt. Még azután is levegő után kellett kapkodnom, hogy elengedett. Tapintatosan a lány tudtára adta, hogy az 'övé vagyok'.
- Neked is szia - böktem ki végül, még mindig teljes sokkban.
- Aranyosan vagytok! - erőltetett továbbra is mosolyt az arcára Dia, mialatt éreztem a hátamon a barátnői pillantását, akik nem messze tőlünk vártak a lányra.
- Tipli! - vigyorgott rá gonoszan Emma, mert a lány időközben megkapta a jégkrémét. Hűvös pillantással jutalmazta a kapcsolatunkat, majd továbbállt.
- Féltékeny vagy - jegyeztem meg ezt a nyilvánvaló tényt.
- Jobb lesz, ha minden pólódra rávarrom, hogy Emma tulajdona - tűnődött el ezen, és egy pillanatig még én is elhittem, hogy komolyan gondolja, annyira eltökélt arcot vágott.
- Csakhogy most nincs rajtam póló - tártam szét a karom, és bár Peti benn volt a vízben, mi a parton, jó messze egymástól, a srác azért röhögött, valószínűleg mindent tökéletesen értett. De az is előfordulhat, hogy Olivéren derül, aki Patrik telefonjával közelítette meg a vizet, mire az utána rohant és a telefonon kezdet el 'bunyózni', mire az majdnem a Balatonban végezte.
- Akkor kapsz egy tetoválást! - mosolygott Emma, újra átgondolva a dolgokat. - Valami jól látható helyre. Mondjuk a homlokodra?
- Emma - sóhajtottam, miközben elvettem a jégkrémemet. - Tudom, hogy Márk miatt lettél ilyen... paranoiás. De hisz ismersz.
- Tudom, tudom! Én megbízom benned száz százalékosan, de valamiért mégis szóba állsz ezekkel a lányokkal - közölte bizonytalanul.
- Ha rám köszönnek nem fogok egy morgással elfordulni. Engem apu erre tanított - tártam szét a karom, és akaratlanul is belém mart a fájdalom. Amióta kómában fekszik egyre inkább igyekszem mindent úgy csinálni, ahogyan azt ő elvárná tőlem. De mit ér az egész, ha közben megbántom Emmát? Átnyújtottam neki a jégrémet. - Fájdalomdíj. Ne haragudj, legközelebb majd morgok - adtam meg magam elmosolyodva.
- Tetszik az ötlet - bontotta ki a pálcikás fagyit.
- Látom, hogy készültök valamire - biccentettem a lányok felé, témát váltva.
- Bizony! És ez kemény lesz - ugrándozott izgatottan a part felé.
Márk a térdig áll a vízben, nem messze a szárazföldtől. Épp egy vödört töltött meg vízzel, mikor Emilyt érte a megtiszteltetés, hogy elkiáltsa magát: Hé, seggfej! Márk a lányok felé pillantott, ekkor hat (Varga sem maradhatott ki, sőt, mint később kiderült, ő volt az értelmi szerző) megtöltött vízipisztolyból suhant felé üdítő, kóla vagy valami hasonló, ő pedig nem győzte hárítani a sugarakat. A strandon többen tapsoltak, a srácok lenéző pillantásokat vetettek Márk felé, a lányok sírva röhögtek, úgyhogy a kívánt hatás megvolt. Márk egy alapos zuhanyzás után meghúzta magát és hagyta a lányokat napozni, Peti pedig berángatta Patrikot, és mindketten lenyugodtak a hideg víztől, úgyhogy a rend helyreállt. Én pedig átvettem a kocka nádast bámuló, padon ülő szerepét, később pedig stréberhez illően Vargával társalogtam.

17 megjegyzés:

  1. Ez eddig a második kedvenc részem!!Annyira hiányzik a hetedikes osztálykirándulás:)Mi is jól leönthetnénk jól a fiúkat.;)Annyira jó rész lett.Dia meg Márkhoz való!Mimdketten oan barmok.Emma pedig sztem 100%-osan megbízhat Alexben.És mikor derül már ki h mi történt Alex apjával??Nem akarom h vége legyen a blognak.<3
    CC

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hidd el, nekem is hiányzik, de majd lesz nyolcadikos! :)
      Köszönöm és igazad van, mindenben!
      Arra még sokat kell várni, nagyon a végén derül ki...
      Puszi! <3

      Törlés
  2. U.i.:Jó kép lett de valahonnan ismerős!:)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szép lett a kép,nem is tudtam,hogy fotózol<3A rész is nagyon tetszett!!Puszi! <33

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én az a fajta lány vagyok, aki konkrétan mindent lefotóz... ameddig bírja a telefonom memóriája :)
      Örülök neki, puszi! <3

      Törlés
  4. Nagyon jó rész lett és imádtam a lányok ötletét. :D A kép pedig szuper lett, remélem máskor is hozol saját fotót. :) <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ezt én szívesen bevetném egyszer, sajnos még nem volt szerencsém :)
      Az igazság az, hogy rengeteg saját kép került már fel a blogra (trollface nyaklánc, hetedikes irodalom tankönyv, Emma vásárláskor választott festékes inge, az Alextől kapott nyaklánc, a Márktól kapott nyaklánc - szeretem a nyakláncokat -, Brigi és Emma levelezésének papírfecnije), és ezután is sok lesz még, főleg az aquaparkban meg a sétányon, hisz ott sokszor voltam már ;)

      Törlés
  5. NA vizipoancsiiiiiii!!!! De utalom ezt a szot!!!!! :)
    III jo resz lett !! Igen elvettek tolem Patrikot.........ritka szar ertelemben!! Szokott folyni az orrodbol a ver? Nincs nagy vernyomasod? Mert egy idoben nekem is igy volt . Am nagyon sajnallak mert tudom hogy milyen szar erzes......
    Siess a kovivel!
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Miért utálod? Szerintem aranyos szó :D
      Köszönöm! <3
      Hát, sajnálom, őszintén szólva nem gondoltam volna, hogy bárki vele fog majd szimpatizálni.
      Igen, sokat szokott, de igazából a száraz levegőtől, és már egy tuti módszerem is van, szóval no para ;)
      Puszi! <3

      Törlés
    2. Neee!!!! Nem tetszik Patrik'!!!!!!! Sot! XD
      Csak gondoltam viccelek egyet ......csak mikor megtudtam rolla, hogy izeeeeeee ......A mindegy!
      XD
      Orulok ,hogy talaltal ra megoldast! :)

      Törlés
  6. Nagyon klassz rész lett.
    Puszi. :)

    VálaszTörlés
  7. looooooooooooooooool :D am meg nem vágom miért kéne morogni...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :DD
      Ezt úgy mondod, mintha te sosem lettél volna féltékeny (Mr. Kalácsképű?)...

      Törlés
  8. Megérdemelte, hülye Márk!
    Annyira visszahozta a Balcsi hangulatát :) Ott szeretnék lenni :'(
    STBesty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rossz kinézni az ablakon és konstatálni, hogy nyakunkon a tél :(
      Puszi!

      Törlés