2013. november 8., péntek

68. rész: Gyerekek!

Sziasztok! Itt is lenne egy laza kis rész, a buszbéli randalírozás a fő témája, remélem tetszik majd nektek! *Bia*

Emma szemszöge:

Az út úgy telt, ahogy általában szokott. Hiába szerettem volna aludni, erre semmi esélyem nem volt. Előttem Brigi és Jenny megosztottak egy fülhallgatót, és a Hurt című számot dalolászták, tisztán, de annál hangosabban. A mellettünk ülő Varga tanárnő dúdolva nézegette át az utazás menetrendjét, még egy plusz zaj. Márk és Olivér megállás nélkül röhögtek, de komolyan, egy percre nem hagyták abba, mivel amint a poén vagy a sztori már nem volt vicces, rögtön jött az újabb. Három zavaró tényező. Peti folyamatosan magyarázott Flórának (minden második mondatát úgy kezdte, hogy 'ember'), aki mindenre csak bólogatott (négy), miközben az oldalukon ülő Patrik és Emily, az örök ellentét, áthajolva a köztük helyet foglaló páron, egymás szavába vágva veszekedtek. Öt! És akkor még nem említettem az Alex fülhallgatójából kiszűrődő zenét; Olly Murs, Maroon 5, és Enrique Inglesias, megfűszerezve néhol egy kis Sean Paul-al. Tíz emberrel utaztam együtt, és hat idegesítő hang miatt nem voltam képes pihenni. Csodás, mondhatom. Úgy döntöttem, hogy a kikapcsolódást az osztálytársaimon való szórakozás fogja a jelenteni, ezért igyekeztem mindenfelé fülelni. If I had just one more day... énekelte Jenny, kórusban a testvérével.
- Fogd már fel, hogy egy általad szeretett dolognak is lehetnek hátulütői! - fortyogta Emily. Talán Patrik az egyetlen köztünk, aki imádja a közösségit. Meg persze a menők is fellátogatnak egy kis rajulás kedvéért.
- Te meg azt fogd fel, hogy igenis vannak pozitív dolgok is a Face-en! - vágott vissza Patrik.
Szem forgatva konstatáltam, hogy ők soha nem fognak egyetérteni semmiben. A tanárnőre pillantottam, aki épp a Hull a szilva a fáról ütemét csapdosta a combján, majd elővette a telefonját, és üzenetet kezdett írni. Márk a szemét törölgetve kezdett bele egy újabb tavalyi történetbe, mikor Peti a Jóbarátok-ból idézett, miszerint: "Egyszer Ross azt akarta mondani, hogy mogyoróvajkrém, de azt mondta, hogy kotyogó agyrém". Aztán ezt elmondta angolul is, végül pedig 'spanyolul'. Ross habla manívajkrémíto, pero habla kotyogólo agyremizo. Szakadtunk a röhögéstől.
- Most mit izéltek? - horkant fel Peti, mikor meghallotta, hogy Márkék a régi történeten derülnek. - Péteriában a hivatalos nyelv a spagyar! De a mangolt sem vetik meg! - tette hozzá. Peti előszeretettel kavarja a magyart a spanyollal meg az angollal. Ezután tovább mesélt Flórának valamiről, amit nem igazán értettem, mert Patrik a twitter fontosságával harsogta túl őt. Mindenesetre hátranyújtottam neki az anyu által csomagolt szendvicset, inkább ő kapjon ételmérgezést, mint én. Anyu finomakat főz, és szeretem is az ételeit, de szendvicsekben nem jeleskedik.
- Gyerekek! - csitított minket Varga, ekkor fél percig csönd lett, majd minden kezdődött az elejéről.
Alex füleséből üvöltött a One more night, nagy sláger, egyben az egyik kedvencem. Egy ideig csak a tompa dallamot hallgattam, de aztán nem bírtam megállni, és kivettem az egyik füléből, majd a sajátomba dugtam. Elmosolyodott, és nyomott egy puszit az arcomra. Közben rájöttem, hogy nekem is volt fülhallgatóm meg telefonom, de még végighallgattam azt a számot. Viszont aztán valahogy lekötöttek a kilométertáblák táncai, ahogy követték egymást, szépen sorban az autópályán.
Varga ismét csöndre intett minket, aztán mivel nem hatott, inkább felhagyott a próbálkozással. Márk és Olivér továbbra is röhögtek, Peti rendíthetetlenül magyarázott, Emily feladta és rozskenyeret kezdett enni, Patrik visszatért a telefonjához, a pacsirták meg dalt váltottak. Alexre pillantottam, aki farmert viselt, felül egy fehér pólót, rajta pedig egy piros-kék kockás inget, kigombolva. Lehunyt szemmel koncentrált a ritmusra.
Egy idő után unalmassá váltak az apró táblák, így hát mégis a zene mellett döntöttem. Az agytekervényeim lelassultak, abbamaradtak a hangos gondolatok, és a hat zavaró tényező is megszűnt. Ekkor érzékelte az elmém, hogy négy órát aludtam, tehát a fáradtság lassan ellepte a szemeimet, és elaludtam.

Alex szemszöge:

- Végre elaludt - suttogtam hátra Petinek, aki nagy nehezen befejezte a hosszú monológját a barátnőjének.
- Ember, amíg nem horkol, addig nekem oké - vont vállat belebökve Flóra vállába, hogy értékelje a poénját. A lány csak értetlenül nézett rá, előtte Emilyre koncentrált, tehát Petinek be kellett érnie Brigi harsány vihogásába. Neki minden vicces, ami a kevésbé menőkkel kapcsolatos.
- Te sosem figyelsz? Emma éjjel nagyon keveset aludt - világosította fel Patrik. És én még azt hittem, hogy ő nincs jelen az esetek nagy részében lelkileg.
- Hát, akkor ülj ide közénk, szorítunk neked helyet - húzódott arrébb Peti, kis híján összenyomva barátnőjét.
- Nem lehet, a vállamon nyugszik a feje - ellenkeztem óvatosan mozogva, tényleg nem akartam felébreszteni.
- Ember, akkor cseszheted - veregette meg a szabad vállam, én meg kezdtem úgy érezni, hogy viccesnek hiszi magát.
- Jól érzed magad? - ráncoltam a homlokom rándítva egyet a vállamon, és majdnem kifordítottam a nyakam, de legalább láthattam a képét.
- Teljesen. Miért? - tudakolta, mialatt Flóra lökött rajta egyet, hogy mindenki visszakerülhessen az eredeti helyére.
- Olyan paraszt módon viselkedsz - vágtam hozzá olyan kedvesen, amennyire csak tudtam. Kitelt volna tőlem egy sokkal keményebb is.
- Na idefigyelj... - háborodott fel, de Patrik úgy látta ideje lezárni a telefont és közbelépni:
- Srácok, nyugodjatok le!
Mindketten morogva fordultunk el a másiktól, én kibámultam az ablakon, ő pedig ismét Flórához beszélt. Visszadugtam a fülembe a fülhallgatót - amit akkor vettem ki mikor Emma elaludt -, hogy hallgatnom se kelljen őt.
- Gyerekek, már nem sok van hátra, bírjatok magatokkal! - kérlelt minket Varga, szinte már könyörgött, de az ügy reménytelen volt, Olivérék meg se hallották, Brigiéket meg nem érdekelte. Úgyhogy az út második fele teljes hangzavarban telt, egy percig nem volt nyugalma a morcos sofőrnek. Én megpróbáltam minél kevesebbet nyüzsögni, szerettem volna ha Emma tud pihenni, és őszintén nem is értettem, hogy hogyan képes egy buszban - ami inkább hangzott zsibvásárnak - aludni.
- Megjöttünk - mormogta a sofőr, akiről idő közben kiderült, hogy Károlynak hívják. Ásított egy hatalmasat, aminek az lett a következménye, hogy a fél osztály követte a példát.
- Gyerekek, leszállunk - pattant fel a tanárnő, mire elgondolkodtam. Egy csapat tizenhét évest miért kell folyton 'gyerekek'-nek szólítani? Ráadásul Márk és Emily már a tizennyolcat töltik a nyáron, szépen sorban pedig mindannyian elérjük az elkövetkezendő tanévben az ominózus kort. A tanárok szemében talán örökre azok a kamaszok maradunk, akik szinte gyerekként először betértek az iskolába kilencedikesként.
- Emma - hajolt közel a füléhez, kisimítva az útból a haját -, megérkeztünk.
Felnyíltak a szemei és kinyújtóztatta a karjait, körbenézett majd megállapodott a tekintete rajtam.
- Hol vagyok? - kérdezte egy ásítás kíséretében.
- Balatonfüred - mosolyogtam rá.
- Osztálykirándulás - esett le neki, csettintett egyet. - Akkor induljunk - dörzsölte meg fáradtan a szemét.

12 megjegyzés:

  1. Kedves Bia!
    Péntek lévén fáradtan, reménytelve jöttem haza, és már a rész várt fenn, aminek nagyon örültem :) Kell mondanom, hogy nagyon jó lett? Lehet, hogy már hallottad párszor, de azért leírom én is (megint). Várom a kövi részt, és az azutánikat is!
    With love,
    Jesy

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Jesy!
      Ó, hát a pénteki fáradtság nálam is megvolt... :) Köszönöm! <3
      Ezt mindig jó hallani, hisz te is tudod! Puszillak!

      Törlés
  2. Nagyon jól leírtad a buszozás hangulatát <3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez volt a cél, akkor sikerül megvalósítani, örülök! :)

      Törlés
  3. IIIIIIIIIIIIIIIIII nagyon jo lett!!!!!!!!!!!!!!!
    TABOR!!!!
    Mar nagyon varom a kovit! :)
    Siess vele!
    Puszi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! <333
      Igen, igen, tábor, itt van! :)
      Holnap érkezem vele, valószínűleg délelőtt. Puszi!

      Törlés
  4. Szuper lett!!! :) És fogalmam sincs Emma hogy tudott ekkora hangzavarban aludni. :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm! <3 Ügyesség kellett hozzá, az egyszer biztos. Nekem se ment volna :)

      Törlés
  5. Szia! :)
    Ha lehet még jobban várom a folytatást mint eddig, annyira kíváncsi vagyok, hogy vajon mik fognak történni a tábor alatt.:) A rész egyébként szuper lett, de ez továbbra sem újdonság.:D Várom a kövit.:) Puszii

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia!
      Rengeteg dolog történik majd, először is ott van az Olivér kontra Emily háború, ami majd itt bontakozik ki, sok minden kiderül, sok lesz a konfliktus és szerintem az előretekintő is magáért beszél ;)
      Köszönöm! <33 Puszi!

      Törlés
  6. Már alig várom a tábort :)
    Amúgy hogy tudott elaludni ekkora hangzavarban? Módszert kell váltanom.
    STBesty

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most aztán már tényleg nincs sok hátra... :D
      Igen, arra nekem is szükségem lesz, főleg ha figyelembe vesszük azt a magas 'gyereket' aki az osztályunkba jár :)

      Törlés